Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΕΜ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ


Χαμένοι από χέρι είναι οι πολίτες που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη προκειμένου να μην πληρώσουν το έκτακτο χαράτσι που επιβλήθηκε σε όσους είχαν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ το 2007, σύμφωνα τουλάχιστον με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Μάλιστα, τα πρόστιμα για την μη έγκαιρη πληρωμή της εισφοράς, που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ, μπορούν να φτάσουν και το 200% της οφειλής, ενώ στους …ανυπάκουους δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα.

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η άσκηση προσφυγής ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων ή η υποβολή αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, δεν αναστέλλουν τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που προκύπτει από την έκτακτη εισφορά, η οποία επιβλήθηκε με το ν.3758/2009 στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ των φυσικών προσώπων που δηλώθηκαν το 2008.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που η εισφορά δεν καταβληθεί στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, ισχύουν οι οριζόμενες από τη φορολογική νομοθεσία συνέπειες, δηλαδή η επιβολή μηνιαίας προσαύξησης εκπρόθεσμης καταβολής 1% - και μέχρι ποσοστού 200% - της κύριας οφειλής και η μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η έκτακτη εισφορά αποτελεί ένα εφάπαξ μέτρο για την ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου, τα οποία έχουν επηρεασθεί αρνητικά από την πρωτόγνωρη διεθνή οικονομική κρίση.

«Το μέτρο αυτό είναι σύμφωνο με τις φορολογικές αρχές του Συντάγματος και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι σαφές ότι αφορά τους οικονομικά ευπορότερους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στην έκτακτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης», υποστηρίζεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Οικονομικών για το μέτρο το οποίο αφορά περίπου 130.000 πολίτες…


ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, όπως πάντα, το κράτος επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους και ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ πολίτες του!
Όσο δεν αντιδρούμε στην κάθε απαράδεκτη απόφαση-διαταγή της οποιασδήποτε κυβέρνησης, τέτοια και χειρότερα μας περιμένουν.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ Η ΚΛΕΦΤΈΕΕΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΑΛΕΥΡΙ...Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ...
ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ;
ΚΥΡΙΕ ΚΙΝΕΖΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΤΑΙ ΜΑΖΥ ΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΧΑΣΑΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΑΣΙΝΚ ΚΑΒΟΔΕΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ.ΜΑΣ ΦΟΡΤΟΣΑΝΕ ΤΡΙΑ ΑΜΑΞΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

TOΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΕΡΕΣΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ...
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ
ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΙΚΡΑΙΝΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

τη εχασες ρε βασιλια?
Αν ξερεις απο μαθηματικα ποσο πηγε ρε το ημερομισθιο σου?
ποσο ανεβηκε το μεροκαματο στο αμαξαδικο με το 40% επιδομα?
Τα δυο αμαξια παραπανω σε μαραναν.
ΤΗ εχεις να πεις οταν ολοι οι κλαδοι στις ΔΕΚΟ δεν υπογραφουν συμβαση γιατι κατ εντολη της κυβερνησης ολες οι αυξησεις για το 2009 ειναι μηδενικες?
ΑΛΛΑ μπωρει να εισαι και απο τα φασιστακια που για τους δικους τους σκοπους και μονο,τα βλεπουν ολα μαυρα η απο τους αρχιεργατες εκεινους που ετρεξαν πρωτοι να σπασουν την απεργια

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΥΑΛΟΜΕΝΕ ΕΣΥ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΥΞΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

"Έπιασε" Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα δυο νέα κρούσματα γρίπης

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009, 03:40

Στις 03:20 τα ξημερώματα κατέπλευσε στον Πειραιά το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μάλτας, Celebrity Soltice, στο οποίο εμφανίστηκαν δύο ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης.

Σε συναγερμό τέθηκαν για μια ακόμη φορά οι υγειονομικές Αρχές του Πειραιά με αφορμή του κατάπλου του στην Ακτή Ξαβερίου. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο και το γιατρό του πλοίου έχουν παρουσιαστεί δύο ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης. Πρόκειται για ένα 8χρονο κορίτσι και έναν 23χρονο Φιλιππινέζο ναυτικό, μέλος του πληρώματος.

Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο προέρχεται από λιμάνι της Τουρκίας, με επιβαίνοντες 3.057 τουρίστες και 1.253 μέλη πληρώματος.

Βάσει προγράμματος, το Celebrity Soltice θα απέπλεε αύριο το απόγευμα για λιμάνι της Ιταλίας.



αραγε ενημερωθηκαν τα ατομα στην αιθουσα?