Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΛΠ: Αρχισε η λειτουργία του μεγαλύτερου car terminal της Μεσογείου






Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του car-terminal (Σταθμός Διακίνησης Οχημάτων) στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Ικόνιο), έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2010-2014 συνολικής δαπάνης 1 εκ. Ευρώ.
Με το νέο terminal ενοποιήθηκαν ανενεργοί χώροι συνολικής έκτασης 145.000 τ.μ., με μήκος κρηπιδώματος 1.167 μ. για εξυπηρέτηση 4-5 πλοίων μεταφοράς οχημάτων και χωρητικότητα θέσεων στάθμευσης 7.000 αυτοκινήτων.
Για τη δημιουργία του νέου σύγχρονου car-terminal του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναδιαμορφώθηκε ο περιβαλλοντικά επιβαρυμένος χώρος της πρώην Καρβουνόσκαλας, ο οποίος σήμερα μετατράπηκε σε έναν από πλέον καθαρούς χώρους του λιμανιού, ενώ διατηρήθηκαν ως ελεύθεροι χώροι με νέα χάραξη οι κρηπιδότοιχοι προς την πόλη. Για τη δημιουργία του νέου σύγχρονου terminal, απομακρύνθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις τρίτων ρυπογόνων επιχειρήσεων, καθαιρέθηκαν παλαιά κτίρια, απομακρύνθηκαν τα Ro-Ro και τα πλοία χύδην φορτίου και χιλιάδες τόνοι άχρηστων υλικών.
Το νέο terminal στο Ικόνιο μετατρέπεται σε ένα διεθνές λιμάνι transit φορτίου οχημάτων, στο οποίο ήδη διακινείται το 78% των διεθνών οχημάτων, έναντι 12% του 2001 και 43% του 2006. Το transit φορτίο Α΄ εξαμήνου 2011 αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυξητικά στο +18,37%, παρά την κρίση και τα γεγονότα στην Ιαπωνία. Αντιθέτως, για το ίδιο διάστημα το εγχώριο φορτίο αναμένεται να έχει πτώση (-52,98%).



Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. μαζί και με το παλαιό car-terminal στην περιοχή Διαχείρισης Γ1 (Δραπετσώνα), αποκτά μια συνολική δυναμικότητα 192.140 τ.μ. και εξυπηρέτησης 10.000 αυτοκινήτων.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την ολοκλήρωση των έργων του νέου car-terminal ο Πειραιάς καθίσταται το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο car-terminal της Μεσογείου. Με υψηλό δείκτη παραγωγικότητας, με μόνιμο έμπειρο προσωπικό και χαμηλό δείκτη ζημιών, με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον υπό κατασκευή επιλιμένιο σιδηροδρομικό σταθμό μεταφοράς οχημάτων και λόγω της θέσης του, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. μετά το ΣΕΜΠΟ και την Κρουαζιέρα αποκτά ένα ακόμα λιμάνι διεθνών προδιαγραφών, με τους πιο υψηλούς δείκτες περιβαλλοντικής προστασίας. Χαίρομαι γιατί με το επενδυτικό μας πρόγραμμα μετατρέψαμε την παλιά Καρβουνόσκαλα σε σύγχρονο λιμάνι διακίνησης καινούριων οχημάτων».



marinews

3 σχόλια:

CooLis είπε...

Πότε & πόσο θα το πουλήσουν δεν μας λέει...

scarface είπε...

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...
ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ!!!!!

Billy είπε...

Ελάτε τώρα που λείπει ο Πατέρας μου τσάμπα τάχωωωω....(όπως θα έλεγε και μια ψύχη)