Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαζόμενος-εργοδότης-υπεργολάβος σε ένα!




Το καφενείο - εντευκτήριο των λιμενεργατών βρίσκεται φυσικά στο λιμάνι. Μεγάλος χώρος με αυλή, τραπεζάκια, τσιπουράκια, τοστ, μεζέδες και το απαραίτητο τάβλι.

Το πρωί όμως μέσα κι έξω μετατρέπεται σε...

μίνι γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Ανειδίκευτοι εργάτες Έλληνες και αλλοδαποί στριμώχνονται για την ημερήσια ...διαλογή. Παίρνουν στα χέρια ένα μικρό χαρτάκι και αποχωρούν. Όσοι βέβαια είναι τυχεροί ή οι εργοδότες τους …"δημόσιοι υπάλληλοι" τους έχουν «μόνιμους» και δεν παιδεύονται!

Σας μπέρδεψα; Να σας εξηγήσω...

Οι λιμενεργάτες είναι υψηλοαμοιβόμενοι εργαζόμενοι. «Οι εργαζόμενοι» που λέει και η Παπαρήγα. Αυτό συμβαίνει γιατί πέραν του μισθού τους μοιράζονται …ποσοστό επί των εισπράξεων του τονάζ που μεταφέρεται μέσω του λιμανιού! Κέρδος που οι «εργαζόμενοι» το πέτυχαν εδώ και χρόνια με «αγώνες» ή κατ΄αλλους με εκβιαστικές απεργίες (γιατί αν παραλύσει το λιμάνι σταματούν εισαγωγές και εξαγωγές και καταρρέει η οικονομία.)

Έτσι οι… εργαζόμενοι λαμβάνουν ποσοστό «βρέξει χιονίσει»! Τα νούμερα είναι τεράστια. Ο δε πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κεφαλογιάννης είχε πει στη Βουλή το εξής απίστευτο:  

«Πρότεινα στους λιμενεργάτες να λαμβάνουν το μισθό του αρχηγού του λιμενικού σώματος. Αρνήθηκαν. Τους ξαναπρότεινα τον μισθό υπουργού. Αρνήθηκαν. Τους είπα τον μισθό του πρωθυπουργού. Αρνήθηκαν. Ε λοιπόν τί θέλουν τον μισθό τού προέδρου των ΗΠΑ;»

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο καθε λιμενεργάτης, σε καλή χρονιά (αναλόγως των εμπορευμάτων) μπορεί να βγάλει περίπου 250.000 ευρώ !

Και επανέρχομαι στο καφενείο για να σας ξεμπερδέψω. 

Επειδή οι λιμενεργάτες παίρνουν ένα τεράστιο μεροκάματο και η δουλειά είναι σκληρή, προσλαμβάνουν …άτυπα άλλους λιμενεργάτες, περιστασιακούς «χαμάληδες», τους δίνουν 30 ευρώ και τους στέλνουν στα δικά τους πόστα!

Γράφουν σε ένα χαρτάκι τον χωρο δουλειά και το παραδίδουν στον  «σημειωτή» ο οποίος μετά την εργασία γράφει το ΟΚ και το επιστρέφει σε αυτούς που το μεσημέρι το δίνει πίσω στον λιμενεργάτη εργαζόμενο-εργοδότη  για να πληρωθούν  τα ...30 ευρώ!

Εδώ που τα λέμε αφού το ...κανονικό μεροκάματό είναι…500-600 ευρώ, γιατί να σκοτωθούν οι κανονικοί λιμενεργατες στη δουλειά; Παίζουν τάβλι  ολη μέρα στο καφενείο και δίνουν κάτι τις και  σε κάποιον άνεργο και άτυχο της κοινωνίας…

Η ιστορία αυτή τραβάει χρόνια, αλλά τη θυμήθηκα σήμερα που διάβασα το πανό των «εργαζόμενων» ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΘ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΛΑΟΥ!

Ετσι είναι. Οι «εργαζόμενοι» ενδιαφέρονται σφόδρα για την προστασία του δημόσιου χρήματος και των φορολογουμένων!

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου

http://www.melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3418.html#.UFNEqq7iJvU


 Και η συνέχεια
 
Για το θέμα έλαβα διαμαρτυρία απο έναν λιμενεργάτη, οπως σημειώνει ο ιδιος:



"Επειδη το δημοσιευμα σας δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και εχω κανει και σχολιο στο προσωπικο σας blog γι αυτο το θεμα, η αποδειξη πληρωμης μου ειναι στην διαθεση σας για να επαληθευσετε το ποσο ακομα κ το εκκαθαριστικο για το ετος του 2011.ελπιζω να επαληθευσετε το δημοσιευμα σας
Το θεμα ειναι οτι μιλατε για λιμενεργατες κ απ'οσο γνωριζω οι 350 περιπου λιμενεργατες που εργαζομαστε εδω-οι οποιοι εχουν εξοργιστει με το δημοσιευμα σας- δεν λαμβανουν τους μισθους που αναφερεται κ φυσικα δεν μπορουν να εργαστουν αλλοδαποι στις θεσεις μας.γινονται καθημερινοι ελεγχοι απο την διοικηση κ ειναι αδυνατο να γινει αυτο που αναφερεται για την "ενοικιαση αλλοδαπων".



Του απαντώ 




" αλίμονο δεν αμφιβάλω οτι υπάρχουν και εντιμοι ανθρωποι, το αντιθετο ήθελα να καταδειξω!


Αν θέλετε στείλτε μου μια επιστολή διάψευσης ολων αυτών των ...ισχυρισμών μου - οπως λέτε - για να την αναρτήσω οπου μπορώ. Το κειμενο μου βασίζεται σε μαρτυρίες και στα μάτια μου!"


19 σχόλια:

πιράνχας είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ......

CooLis είπε...

Θηλυκή έκδοση του Αρχιπαπάρα;

Ανώνυμος είπε...

Exei parei kala mathimata apo ton mega daskalo sto psema Kefalogianni!
Mia thesalonikia dimosiokafros einai i kyria.
A, itan kai ypopsifia voleytis sti thessallloniki me ti Nea Dimokratia stis teleftees ekloges i madam!

geogoku είπε...

εγω εστειλα το mail στην δημοσιογραφο που δημοσιευσε στο blog της.βεβαια η ολη συζητηση εγινε μεσω mail κ δεν μου ζητηθηκε η αδεια για να ανεβει στο blog της αλλα δεν με πειραζει αυτο γιατι δεν ειπα κατι ψεματα.ουτε 250.000 ευρω πληρωνομαι και ουτε στελνω αλλοδαπους να δουλευουν για μενα.
για του λογου το αληθες σας γραφω κ τι αλλο ειπαμε στην ανταλλαγη των email που ειχαμε.

Δ : Αν θέλετε στείλτε μου μια επιστολή διάψευσης ολων αυτών των ισχυρισμών μου για να την αναρτήσω οπου μπορώ. Το κειμενο μου βασίζεται σε μαρτυρίες και στα μάτια μου!

Εγω: θα ετοιμασω ενα κειμενο κ ελπιζω σε δημοσιευση.οι μαρτυριες για να τις δημοσιευετε παει να πει οτι εμπιστευεστε αυτον που σας τις λεει.αυτο ειναι δεκτο.Δηλαδη ισχυριζεστε οτι ειστε αυτοπτης μαρτυρας σε οτι αναφορα τους
μισθους και την ενοικιαση αλλοδαπων που αναφερεται στο κειμενο;δεν το λεω με υφος απλα προσπαθω να καταλαβω τι εννοειται οταν λετε οταν βασιζεται κ στα ματια σας.

Δ : καλημερα, περιμένω... η επιστολή σας θα εχει την αναλογη δημοσιοποιηση.
Ανέβασα τη διαμαρτυρία σας στο μπλογκ, για οτι εχω γράψει υπάρχουν ντοκουμέντα! Αν θέλετε να τα προσκομίσουμε μαζί στις αρμόδιες αρχές...

____________________________________

αυτα τα λιγα ειπαμε.βεβαια δεν θεωρω πως πρεπει να γραψω επιστολη ή κατι αλλο μιας και εγινε ηδη η δημοσιευση των mail που ανταλλαξαμε.

5093

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Λιμενεργάτη.
Το θέμα αποκτά ενδιαφέρον.
Περιμένουμε την διάψευση , η οποία πρέπει να είναι και ηχηρή .
Εδώ χρειάζονται χειροπιαστές αποδείξεις . Σκανάρισε τις φίσες σας(αποδείξεις πληρωμής μισθοδοσίας , για τους μη γνωρίζοντες ) τις τότε και τις τώρα για να δώσεις την απάντηση που της πρέπει.
Τα λέω αυτά γιατί από τα τρία δημοσιεύματα που επικαλείται αυτό των Νέων είναι καταλυτικό

πιράνχας είπε...

ποιες είναι η τότε; και ποιες η τώρα γνώστη άγνωστε.....

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΟΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΗ..........ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΛ..ΙΕΣ.........ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ...

oceanos είπε...

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (πρρρρρρρρρ) που μπορούν υπεύθυνα (ξανά πρρρρρρρ) να ασχοληθούν με το θέμα.
Εκτός αν είναι τόσο απασχολημένοι με τεράστια συνδικαλιστικά ζητήματα και δεν μπορούν να ασχοληθούν με τέτοια μικροπράγματα.
Ε ρε τζάμπο που σας χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Πιράνχα
όταν λέω τις τότε φίσες εννοώ τις φίσες πρίν το 2008 , Του 2006 ας πούμε του 2007 !! Και τις σημερινής χρονιάς. Βέβαια όταν τις σκανάρεις να σβύσης το όνομα από επάνω . Πάντως χρειάζεται την απάντηση της . Δεν μπορεί η Κυρία να κατηγορεί έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων .Άκου λεφτά που λέει η γυναίκα.Πώς τα βγάζεις αυτά από την κοιλιά σου ? Που τα είδες γραμμένα

Ανώνυμος είπε...

όποιος ενδιαφέρεται για φίσες μπορεί να έρθει στο τομέα του Ικονίου από Δευτέρα έως Παρασκευή 14.30μμ Και πρόσεχε άγνωστε την πίεση σου, στο λέω γιατί όταν πάτησες enter για να στείλεις το μήνυμα έτρεμαν τα χέρια σου και το έστειλες 3 φορές... χαχαχχαα!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά το θέμα λύνεται πολύ εύκολα, με μια συλλογική μήνυση-αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση.
Τι φίσες και κουραφέξαλα λέτε;
Ότι και να κάνετε ότι και να δείξετε την ηθική βλάβη την έχετε υποστεί.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΘΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, για να σταματήσει κάποια στιγμή η νοοτροπία της λάσπης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ.......ΤΙ ΦΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΣΣΕΣ........ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΙ????????ΓΙ'ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.........ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ;; ΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς όλους
Κατ' αρχάς για την τρεμούλα στα χέρια .... , όχι ρε φίλε δεν τρέμανε τα χέρια μου , γιατί άλλωστε , και δεν πατάς enter πατάς clik , μαλακία του συστήματος έγινε .
Τώρα ως προς τους άλλους φίλους συμφωνώ με τον ανώνυμο που δημοσίευσε στις "17 Σεπτεμβρίου 2012 10:20 π.μ." να γίνει μήνυση στην κυρία η οποία προσπαθεί να ξύσει πληγές σε μέρες δύσκολες ,σε μέρες που ετοιμάζεται το νέο deal με την Cosco . Τυχαίο ??????? δεν νομίζω .
Αλλά δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί παρεξηγηθήκατε ? , και μήνυση να της κάνουμε της Κυρίας αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να προσκομίσουμε στο δικαστήριο, δημόσια, και όχι από τον ΤΟΜΕΑ (δηλαδή τις ΦΙΣΕΣ δηλαδή τα 15θήμερα ). Υπάρχει πρόβλημα ???

oceanos είπε...

Τα είπες όλα
Όταν φτάνουμε στο δια ταύτα σφυρίζουμε αδιάφορα

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο oceanos ......

Ανώνυμος είπε...

H δική μου απάντηση στην φίλτατη δημοσιογράφο του κ@λου!!!
Αγαπητή κυρία Καραπαναγιωτίδου,
Τα λεφτά που παίρνουμε στο λιμάνι δεν φτάσαν ούτε για να πάμε σαββατοκύριακο διακοπές στο εξοχικό!!! Για ποιες 250.000 ευρώ μιλάτε? Ενδεικτικά να αναφέρω, για 29 από τις 31 μέρες εργασίας μου, με διπλοβάρδιες λόγω έλλειψης προσωπικού τον Αυγουστο, η αμοιβή μου ήταν 1404 ευρώ! Κι όταν μιλάμε για δουλειά, μιλάμε για σκληρή δουλειά! Να δουλεύεις με 43 βαθμούς μέσα στις λαμαρίνες, να αναπνέεις το καυσαέριο των αυτοκινήτων στα αυτοκινητάδικα σε σημείο να θέλεις να κάνεις εμετό, να σου πέφτουν τα νεφρά από τα βάρη στην εκφόρτωση εμπορευμάτων, να ξύπνας από τις 3 για να ξεφορτώσεις τις βαλίτσες των τουριστών....θέλετε κι άλλα;; Αν νομίζετε ότι με αυτά τα λεφτά εγώ μπορώ να στείλω άλλον στη θέση μου να δουλέψει, τι να πω? Συντηρώ 4μελή οικογένεια και το μόνο που με έσωσε αυτό το μήνα είναι το ότι δεν είχαμε σχολεία και φροντιστήρια! Μην γίνεστε το παπαγαλάκι του Κεφαλογιάννη γιατί είναι κρίμα! Στους καιρούς που ζούμε, όλοι οι εργαζόμενοι (και εσείς) θα έπρεπε να είμαστε μια γροθιά ενάντια στο παιχνίδι που μας έχουν στήσει οι μεγάλοι...Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα το θέμα!!!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να αναρτήσετε τη δική μου δημοσίευση!

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μου χέρι δεν τρέμει, παρ'όλα αυτά το σχόλιο ανέβηκε 3 φορές!!! Ελεος!

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μου χέρι δεν τρέμει, παρ'όλα αυτά το σχόλιο ανέβηκε 3 φορές!!! Ελεος!

Πραγματικά διάβασα με προσοχή την πιο πάνω απάντηση σου προσπαθώντας να καταλάβω τι θες να πεις, ή απάντησες έτσι για να απαντήσεις . Δεν έβγαλα νόημα. Τες Πα !!! Πρόσεχε άλλες φορές όταν απαντάς , ο αναγνώστης σου να καταλαβαίνει τι θες να πεις . Επίσης απο ποιόν ζητάς Έλεος , και γιατί ????

Κλείνω την παρέμβαση μου με απορία ????