Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ρεπορτάζ-σοκ της Le Monde...Κίνδυνος θάνατος τα κινεζικά προϊόντα ρουχισμού!...
Είναι γνωστό πως στην εποχή μας οι πιο αποτελεσματικές μορφές «εξόντωσης» είναι και οι πιο αντισυμβατικές, οι πιο συγκαλυμμένες, οι πιο έμμεσες: και το χειρότερο είναι ότι...
τις περισσότερες φορές αυτή η «εξόντωση» λαμβάνει χώρα εν αγνοία τόσο των υπαίτιων όσο και των θυμάτων τους!

Ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας Le Monde προειδοποιεί ότι τα ευρωπαϊκά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών φυσικά, έχουν μετατραπεί αθόρυβα σε περιοχές υψηλότατου τοξικού κινδύνου.

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι το 15% με 20% από τα εκατομμύρια κοντέινερς που καταφτάνουν κάθε μέρα στις αποβάθρες των λιμανιών της Ευρώπης περιέχουν χημικές ουσίες και τοξικές αναθυμιάσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθότι καρκινογόνες και νευροτοξικές, απειλώντας άμεσα την υγεία τόσο των εργατών όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.

Η παρουσία αναθυμιάσεων οφείλεται αφενός στη χρήση χημικών εντός των κοντέινερς προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της μούχλας και των τρωκτικών, αφετέρου στη χημική σύσταση των ίδιων των προϊόντων, τα οποία απελευθερώνουν τοξικά αέρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα είδη ρουχισμού που εισάγονται από την Ασία και ιδίως από την Κίνα, τα οποία περιέχουν βενζένιο και τολουένη, δηλαδή υψηλά καρκινογόνες ουσίες.

Μάλιστα, η κατάσταση έχει κριθεί τόσο σοβαρή ώστε ήδη οι αρμόδιες αρχές σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
iefimerida.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Συνάδελφε ,

Κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική εμείς και οι Γάλλοι. Από τότε που Τα Κινεζάκια άρχισαν να μπαίνουν στο ρουθούνι της Ευρώπης , τους χτυπούν έστω και κάτω από την Ζώνη . Μην ξεχνάς το πρόσφατο δημοσίευμα και την εκπομπή του BBC , το Euro TV ,για τα εργασιακά δικαιώματα στο λιμάνι της PCT (όχι ότι δεν υφίσταται, αλλά το ανακάλυψαν όψιμα),και άλλα πολλά στημένα δημοσιεύματα στον Ευρωπαϊκό αλλά και τον Ελληνικό τύπο. Δεν ξέρω βέβαια αν θυμάσαι ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια 2004 νομίζω ο ΟΛΠ ο δικός μας , δεν είχε άδεια αποθήκευσης τοξικών και χημικών στον Κερατόπυργο για σειρά δεκαετιών, και δεν ξέρω αν έχει πάρει ακόμα .
Αγαπητέ συνάδελφε θυμήσου αυτό που θα σου πω !! ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, 1-1,5 χρόνο ,όλοι εμείς θα συνωστιζόμαστε στην πόρτα της PCT για πρόσληψη. Περίπου όταν τελειώσει η νέα προβλήτα Τά πράγματα αλλάζουν ραγδαία στον χώρο μας , και τα πράγματα στον εργασιακό χώρο γενικά θα πάνε απο το κακό στο χειρότερο.
Τι να πει κανείς σημεία των καιρών

Ανώνυμος είπε...

Και αυτο απο την Le monde ειναι http://maliokuvara.blogspot.gr/2013/01/cosco.html