Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κατάκολο: Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος Φιλιππινέζος - Τον παρέσυρε κάβος πλοίου στη θάλασσα


IMG 7903

katakolo_proti

Κατηγορία

Επικαιρότητα

Πηγή

ilialive.gr
Δεν το χωρά ο νους αυτό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι Κατακόλου, με θύμα έναν 25χρονο εργάτη από τις Φιλιππίνες, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του κρουαζιερόπλοιου
Norwegian Jade. Ένας από τους κάβους κόπηκε και τινάχθηκε σαν ελατήριο στην πόρτα εξώστη του πλοίου όπου βρισκόταν ο 25χρονος και επέβλεπε τη διαδικασία καβοδεσίας του πλοίου.

Κάβοι σπάνε συχνά στα πλοία και ιδιαίτερα όταν επικρατεί κακοκαιρία στο Κατάκολο, χωρίς όμως ποτέ να αναφερθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό και δη θάνατος. Και χθες επικρατούσε απόλυτη άπνοια την ώρα του εργατικού αυτού δυστυχήματος, που σόκαρε τόσο το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες στο πλοίο, όσο και το προσωπικό του Λιμεναρχείου και τους ανθρώπους του Κατακόλου.

Όμως όπως λένε οι ντόπιοι η ρεστία… ένα βουβό κύμα που ακολούθησε τους ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους τη νύχτας, φαίνεται προς προκάλεσε το ατύχημα.

Λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί και ενώ όλοι οι κάβοι είχαν δεθεί, ένας από την πλευρά της πλώρης κόπηκε. Ο 25χρονος Φιλιππινέζος βρισκόταν πάνω στην γέφυρα – πόρτα του εξώστη, στο κατάστρωμα που βρίσκονται όλα τα συστήματα για την καβοδεσία και οι κάβοι. Το τμήμα του σπασμένου κάβου έφυγε σα μαστίγιο και χτύπησε με σφοδρότητα στο πρόσωπο και το κεφάλι τον εργάτη, κάνοντάς τον να χάσει τις αισθήσεις του.

Έτσι έπεσε από ύψος περίπου οκτώ μέτρων στη θάλασσα. Φαίνεται πως είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην επιφάνια. Βλέποντας αυτό το περιστατικό άνδρες του Λιμενικού, βούτηξαν με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα για να τον σώσουν, όμως πριν προλάβουν τα νερά τον ρούφηξαν. Στη συνέχεια ο ιδιώτης δύτης Νίκος Κατσέπας με τον Λιμενικό Δημήτρη Μιχαλόπουλο που είναι επίσης δύτης, προσπάθησαν για πολύ ώρα να τον εντοπίσει, ενώ και από το κρουαζιερόπλοιο άμεσα κατέβηκε προσωπικό που ερευνούσε από την ξηρά και με βάρκα στο θαλάσσιο χώρο.

Όσο περνούσε η ώρα και δεν υπήρχαν ίχνη του 25χρονου, τόσο επικρατούσε η άποψη πως τα ισχυρά ρεύματα του λιμανιού, είχαν παρασύρει το άψυχο κορμί του αρκετά μακρύτερα από το σημείο που έπεσε. Τελικά μια δεύτερη έρευνα από τον υπεύθυνο του Πατραϊκού Κέντρου Καταδύσεων Χρήστο Καραφλό και τον Λιμενικό και επίσης δύτη Ανδρέα Τρυφωνόπουλο, έφερε αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε στον πυθμένα το άψυχο σώμα του 25χρονου.

Ανασύρθηκε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου για τη νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Μετά την ανάσυρσή του, στην γέφυρα του πλοίου τελέστηκε δέηση στη μνήμη του από τον εφημέριο π. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, με εντολή του καπετάνιου, καθώς ο 25χρονος ήταν Χριστιανός Καθολικός.

«Ο κάβος εκσφενδόνισε τον εργάτη»

Η ξεναγός Λένα Θεοφιλίδου ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού δυστυχήματος. «Είχαν μόλις δέσει τους κάβους. Ακούστηκε ένας τρομαχτικός θόρυβος, γύρισε  προς τα πίσω. Χτύπησε ένα άτομο που στεκόταν στον εξώστη με τέτοια δύναμη που αυτός εκσφενδονίστηκε με το κεφάλι κάτω προς τη θάλασσα. Αν και έπεσε ένας συνάδελφός του στο νερό για να τον βγάλει, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα γιατί το νερό ήταν τόσο θολό που δεν μπορούσαν να δουν. Είναι πολύ θλιβερό για αυτούς ανθρώπους που δουλεύουν για ένα πολύ μικρό μεροκάματο και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες» περιέγραψε για το περιστατικό.


ilialive.gr

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην αναρτατε τετοια γεγονοτα γιατι οι γουμενοι θα μας ζητησουν και επιδομα επιβλεψης εργασιας

Ανώνυμος είπε...

αερε και βάλε κράνος.....

Ανώνυμος είπε...

Αυτα συμβαινουν οταν η καβοδεσια πληρωνεται αν ειναι χαρισμα δεν παθαινεις τιποτα, ετσι δεν ειναι βρε γαλαντομοι του σωματειου?

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΒΕΙΣ ΟΙ ΦΕΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ

CooLis είπε...

Τι σηματοδοτεί το πρότυπο Cosco...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το επίδομα μπεκρή θα τους πήγαινε τέλεια.Εκεί εχουν καταντήσει.

CooLis είπε...

Θα Αντέξουμε και θα Νικήσουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

KΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΙΚΟΝΙΟ.
ΔΕ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΤΙΝΕΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ?

CooLis είπε...

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: Αναδρομή στο Λιμάνι: ''Ο σκιώδης του Υπουργού''

Τις τελευταίες μέρες το όνομα του χουντικού και νυν παντοδύναμου στελέχους στη γραμματεία της ΝΔ όλο και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας..
Δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με τον εν λόγο κύριο αν το όνομά του δεν ήταν εμπλεκόμενο με τον ΟΛΠ...

oceanos είπε...

Ο κολλητός του υπουργού Μανώλη είναι Κούλη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΞΕΜΑΛΙΑΡΗΣ ΓΑΜΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΥΦΕ Ο ΦΟΥΣΚΟΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

κατι ακουγετε οτι αν μπει το επιδομα γεφυρας πολλοι νεοι θελουν να ερθουν σεμπο φιλαρακια αλλο τα εξω αλλο τα μεσα γελια θα εχουμε

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι να έρθουν και καινούρια παιδιά στο ΣΕΜΠΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ; Καιρός λοιπόν να το πράξουμε.

Ανώνυμος είπε...

AΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ Α Η ΚΑΤΙΝΑΡΕΣ ΝΑ ΑΡΑΞΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη συνάδελφοι, αλλά είσαστε κακοί και μισογύνηδες....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΛΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΆ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;;

oceanos είπε...

Ρε προκόπηδες ηρεμήστε.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα πως φαιντεται πως πας μονο στα εξω

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.....ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΟΥΣ...ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΟΣΕ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΚΑΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΡΜΑΤΑ Η ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ ΜΕΙΟΝ 28 ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΙΑΛΛΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΡΕ