Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η κρίση έπληξε θυγατρική της Cosco στη Σιγκαπούρη


Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι δεν αφήνει πλέον αλώβητες ακόμα και μεγάλες εταιρείες.
Ήδη, η  Cosco Corp (Σιγκαπούρη), ο εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ναυπηγικός βραχίονας της Cosco θεωρείται από τραπεζικούς αναλυτές της Σιγκαπούρης ότι  «σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι πιστωτικές συνθήκες, πιστεύουμε ότι η Cosco Corp (Σιγκαπούρη), με το μεγάλο βάρος του χρέους της, θα είναι ευάλωτη».

Η Cosco Corp έχει συσσωρευμένα χρέη, τα οποία ενώ στο τέλος του 2010 διαμορφώνονταν μόλις στο 10% στο τέλος του πρώτου τριμήνου έχουν αυξηθεί κατά 131%. Μάλιστα, οι τραπεζικοί αναλυτές εκτιμούν ότι περίπου το μισό του υφιστάμενου χρέους της Cosco Corp, που ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής ναυτιλιακής εφημερίδας Lloyds List, σύμφωνα με το οποίο τα καθαρά κέρδη της Cosco Corp κατά το πρώτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 65% αντανακλώντας τη μείωση των εσόδων από τα ναυπηγικά σχέδια.

Ακόμα τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 25% από χρόνο σε χρόνο παρά την αύξηση των εσόδων της εταιρείας στο ναυτιλιακό τομέα των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων.

H Cosco Corp είναι θυγατρική του Ομίλου της Cosco και δραστηριοποιείται στη ναυπηγική βιομηχανία και στο χύδην φορτίο στη ναυτιλία.

Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: