Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΠ

Δικαστική απόφαση 1188/2008

Το σκεπτικό της απόφασης της δικαστού Σοφίας Δουλκίδου που απορρίπτει την αίτηση για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία του Μαρτίου έχει ως εξής.

Η από 29-1-2008 πρόσκληση του ΟΛΠ προς τις εναγόμενες για διάλογο είναι προφανές ότι έγινε οψίμως αφού είχε μεσολαβήσει ένας ολόκληρος μήνας κινητοποιήσεων και επέκειτο η κατάθεση του ν/σ προς ψήφιση στη Βουλή ,πράγμα το οποίο ενέτεινε την πεποίθηση των εργαζομένων ότι η εργοδότης δεν διέθετε σοβαρή βούληση για διάλογο.
Αντίθετα ο ΟΛΠ είχε την ευχέρεια να ζητήσει ο ίδιος τη διεξαγωγή διαλόγου ,δεδομένου ότι όχι μόνο είχε πληροφορηθεί τα αιτήματα της απεργίας, αλλά είχε γίνει και έναρξη των κινητοποιήσεων και υφίστατο κίνδυνος διατάραξης της εργασιακής ειρήνης,ενέργεια στην οποία δεν προέβη.Συνεπώς απορριπτέες τυγχάνουν οι 3 πρώτες αγωγικές αιτιάσεις περί κηρύξεως παράνομης και ένδικης απεργίας.
Με την τέταρτη αιτίαση της αγωγής ο ΟΛΠ ζητεί να κηρυχθεί η απεργία παράνομη διότι η διάθεση του προσωπικού ασφαλείας δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου αλλά υφίσταται μόνο για τυπικούς λόγους.Όμως από τους μάρτυρες και τα προσκομιζόμενα έγγραφα προκύπτει ότι το προσωπικό ασφαλείας ορίσθηκε και διατέθηκε στον ΟΛΠ και παρά τις αρχικές προτάσεις των εναγομένων για διάθεση μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού ασφαλείας η ενάγουσα ζήτησε λιγότερα άτομα.Συνεπώς απορρίπτεται ως ουσιαστικά αβάσιμη.
Στην σελίδα 17 αναφέρει'
Ο μάρτυρας της ΟΛΠ ΑΕ δεν ήταν σε θέση να εξιστορήσει σαφή πραγματικά γεγονότα ,ημερομηνίες και εμπλεκόμενα πρόσωπα ώστε να αποδεικνύεται η λευκή απεργία των εργαζομένων.Συνεπώς και αυτή η αιτίαση απορρίπτεται.
Ούτε η ζημιά του κοινωνικού συνόλου απεδείχθη αφού τα ευπαθή εμπορεύματα ,στρατιωτικό υλικό και φάρμακα εξυπηρετούνται κανονικά από τους εργαζόμενους.
Επί της ουσίας κρίνει νόμιμες τις κινητοποιήσεις τονίζοντας ότι
Η απεργία αποτελεί
δικαίωμα των εργαζομένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ως μέσο για την διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών ,εργασιακών ,συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων.

Την απόφαση γνωστοποίησε στον κ. Βουλγαράκη ο κ. Αναστασόπουλος.

Τον διάλογο δεν θα τον μάθουμε ποτέ αν και θα είχε ενδιαφέρον.

8 σχόλια:

NinaC είπε...

Μια αποκλειστικότητα του βλογ μου, προσφορά στο δικό σας. Ηχογραφημένη (μονομερώς) συνομιλία, μεταξύ Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ και Υπουργού.

"Γιώργο είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.
Μήπως να φεύγαμε οι δυο μας για Χαβάη,
Πριν μας το κλείσουνε το σπίτι;

Ναι; Γιώργο είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.
Αν απεργούνε διαρκώς, βρε, πού θα πάει;
Θα μας τραβάνε απ' τη μύτη."

Εικάζεται ότι η κασέτα έφτασε στα χέρια της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που εμπνεύστηκε από αυτή το τραγουδάκι της "Χαβάη".

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Καλώς όρισες ninac στην παρέα!!!
Σ' ευχαριστούμε γι' αυτό τ' αεράκι και το χαμόγελο που μας χάρισες...
Χαίρομαι που είσαι στο πλευρό μας...
(ίσως και να χρειαστούμε τα φώτα σου στην εγκληματολογία χα χα)...

NinaC είπε...

@Γελαστό Απόγευμα, μα τι λέτε; Μεταξύ συναδέλφων; Υποχρέωσίς μου! :P

Με βρίσκετε και εδώ:

www.ninac.wordpress.com

(με τα άλλα παλληκάρια γνωριζόμαστε, εσείς μου έχετε ξεφύγει! :P )

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

...Με κρύβουνε... ;)

NinaC είπε...

Κάντε το outing σας κι εσείς: I'm a dock worker and proud of it! :D

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Ξεκίνησα λίγο καιρό πριν με το "Γελαστό απόγευμα" και κάθε άλλο παρά συνδικαλιστικό περιεχόμενο...οι εξελίξεις όμως μας έφεραν την ανάγκη να φωνάξουμε ακόμα μέσα κι απο δω...

παρα λιγο αεριτης είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ.
NINAC ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΤΕΙΣ ΚΟΜΙΣΤΗΣ............
ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ
Ο κ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΥΦΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΥΟ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ.Η ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΩΝΑ) Η ΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΟΤΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.