Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

«Κατεβάζουμε τον διακόπτη»

«Κατέβασε τον γενικό για μία ώρα και δες την αλλαγή που μπορείς να κάνεις».

Ολα ξεκίνησαν με την ερώτηση «Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για τις κλιματικές αλλαγές» και η απάντηση ήταν «ζητήστε από τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα». Ετσι στις 31 Μαρτίου του 2007, στις 7.30 το βράδυ, 2,2 εκατ. κάτοικοι του μακρινού Σίδνεϊ και πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τα φώτα τους και έβγαλαν τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα.

Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί κατά 10,2% η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αν διαρκούσε για ένα χρόνο θα ισοδυναμούσε με την απομάκρυνση 48.616 αυτοκινήτων από το δρόμο για ένα χρόνο. Ο σκοπός της εκστρατείας ήταν αφενός να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων.

Στις 29/03 για μία ώρα

Φέτος η «Ωρα της Γης» έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις καλώντας άτομα και επιχειρήσεις από περίπου 40 χώρες να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα το Σάββατο 29 Μαρτίου μεταξύ 8 και 9 το βράδυ. Στη συμβολική αυτή κίνηση για τον πλανήτη θα συμμετέχουν όχι μόνο πρωτεύουσες αλλά και πολλές μικρότερες πόλεις, με την Αίγινα να είναι η μοναδική για την ώρα ελληνική περιοχή που έχει δηλώσει συμμετοχή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΩΔΟΡΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΠΗΡΕ ΟΝΟΜΑ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΝΟΜΑ
Ο
ΜΕ -ΓΑΛΟΣ
ΣΕΙ -ΣΜΟΣ
ΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μπορει ο λαος να θελει καθαρες πηγες
ενεργιας ,οταν βλεπει ομως τους πολιτικους να προωθουν της παλιες επικινδινες και αναλωσιμες πηγες [βλεπε λιγνιτη για την ΔΕΗ] τοτε απελπιζεται χειροτερα.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ υποκηπτοντας σε πιεσεις μεγαλοπαραγωντων