Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΠ: «Δικαίωση για τη σύμβαση με την MSC»




Την ικανοποίηση του για τα θετικά αποτελέσματα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το έτος 2010 εξέφρασε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. το 2011. Όπως επίσης τόνισε, παρουσιάζοντας στοιχεία στα μέλη του Δ.Σ. για το ταμειακό πρόγραμμα του Οργανισμού κατά το 2011 και το τρέχον έτος, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, τα αποτελέσματα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα κινηθούν θετικά.
Σε ανακοίνωσή του ΟΛΠ γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της σύμβασης με την ΜSC και την Επιτροπή ανταγωνισμού: τα εξής:
«Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε επίσης ότι το 2011 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αφού το master plan της Πολιτιστικής Ακτής έγινε ομόθυμα αποδεκτό από τους Πειραιώτες και γιατί εκδόθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τρείς αποφάσεις, οι οποίες δικαιώνουν πλήρως τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το θέμα της σύμβασης του με την ΜSC, το οποίο είχε απασχολήσει μετά το 2005 την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Οι τρείς αποφάσεις που εκδόθηκαν κάνουν αποδεκτή την προσφυγή του Ο.Λ.Π. Α.Ε., απορρίπτονται οι παρεμβάσεις και προσφυγές Σαρλή, ενώ γίνονται δεκτές οι προσφυγές της MSC.
Λόγω της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο παραμένει κλειστό, τα αναλυτικά κείμενα των αποφάσεων θα γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδος.


Επισυνάπτεται σύντομο ιστορικό

1. Οι εταιρείες «ΣΑΡΛΗΣ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΣΕΡΒΙΣΕΣ ΑΕ» και «ΣΑΡΛΗΣ & ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΠΕ» υπέβαλαν ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 28.5.2004 καταγγελία κατά της ΟΛΠ ΑΕ για δήθεν παράβαση των άρθρων 1,2 του Ν. 703/77 και 81,82 ΣυνθΕΚ.
2. Η αποδιδόμενη παράβαση συνίστατο συνοπτικά στην δυσμενή μεταχείριση των καταγγελουσών εταιρειών και εν γένει του εγχωρίου φορτίου, συνεπεία της δήθεν προνομιακής μεταχείρισης που παρείχε η ΟΛΠ Α.Ε. στην MSC, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 59/2002 συμβάσεως.
3. Η αρχική Εισήγηση της Επιτροπής (2005) στρεφόταν μόνον κατά της ΟΛΠ Α.Ε. για την κατηγορία της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσεως, χωρίς εμπλοκή της MSC. Κατά την πρώτη ακρόαση της υποθέσεως, διαπιστώθηκε ότι η αποδιδόμενη παράβαση, καθ’ όσον συνίσταται στην διακριτική μεταχείριση συνεπεία της ως άνω συμβάσεως με την MSC, δεν μπορεί να στρέφεται μόνον κατά μίας επιχειρήσεως (ΟΛΠ), γι’ αυτό και αναπέμφθηκε η υπόθεση προς σύνταξη νέας Εισηγήσεως, η οποία να εξετάζει και πιθανή σύμπραξη της ΟΛΠ ΑΕ με την MSC.
4. Κατόπιν συντάξεως νέας Εισηγήσεως της Επιτροπής (2007), με το ανωτέρω περιεχόμενο, επακολούθησε μακρά ακροαματική διαδικασία, στρεφόμενη κατά του ΟΛΠ για παράβαση των άρθρων 1, 2 του Ν. 703/77 και 81, 82 ΣυνθΕΚ και κατά της MSC για παράβαση του άρθρου 1 Ν. 703/77 και 81 ΣυνθΕΚ αποκλειστικώς λόγω της υπογραφής της συμβάσεως. Η μακρά διαδικασία, ύστερα από πέντε έτη από την καταγγελία, τελικώς κατέληξε στην έκδοση της υπ’ αριθμ. 428/V/2009 απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής, με την οποία:
(α) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (6:5)
- ότι η ΟΛΠ ΑΕ και η MSC παρέβησαν το άρθρο 1 Ν. 703/77 και 81 ΣυνθΕΚ (σύμπραξη), χωρίς κατά τα λοιπά να διαπιστώνεται η εν γένει ακυρότητα της συμβάσεως,
- η παράλειψη επανάληψης της παράβασης στο μέλλον,
- η συγκεκριμένη ερμηνεία δύο συγκεκριμένων όρων της συμβάσεως με την MSC, κατά τρόπο που είχε ήδη προταθεί από τα μέρη,
- η επιβολή προστίμου για την ως άνω παράβαση ύψους €1.280.197,43 για την ΟΛΠ και €1.283.871.27 για την MSC
(β) απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (8:3) η κατηγορία για την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΟΛΠ ΑΕ.
5. Κατόπιν σχετικής αιτήσεως αναστολής της ΟΛΠ ΑΕ, η απόφαση αυτή ανεστάλη πλήρως από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 39/2009 αποφάσεώς του.
6. Κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού ασκήθηκε από τον ΟΛΠ η με αρ. 133/11.03.2009 προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, με αίτημα την ακύρωση, άλλως τροποποίηση της προσβαλλομένης αποφάσεως κατά το (α) σκέλος της που έθιγε την ΟΛΠ ΑΕ. Προσφυγές κατά της ίδιας απόφασης ασκήθηκαν επίσης από την MSC και από την πλευρά των καταγγελουσών εταιρειών, οι οποίες τελικώς, κατόπιν διαδοχικών αναβολών, συνεκδικάστηκαν μαζί με την προσφυγή της ΟΛΠ στις 13.05.2010.
Στις 31.12.2010 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 3132/2010 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (18ο Τμ.), με την οποία η προσφυγή της ΟΛΠ Α.Ε. εμφανίζεται να έγινε ολικώς δεκτή»    



marinews 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1922510

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ;

oceanos είπε...

Στο δ.σ. αποφασίστηκε το θέμα να εξεταστεί σε ειδική επιτροπή, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων. Στόχος του ΟΛΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μη μειωθούν οι μισθοί και τα επιδόματα, στα οποία έχει γίνει ήδη μείωση, αλλά να υπάρξει ένα «νοικοκύρεμα» στα λειτουργικά έξοδα.

Ανώνυμος είπε...

NA MHN ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΘΕΣΕ Η COSCO ME THN ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ TΗΣ ANASTASOPOYLOS COMPANY LTD ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ [MSC ΚΛΠ] ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΝΑ ΚΤΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ....Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΑΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΓΙΩΡΓΟΟΟΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://akatsaris.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1118839

Ανώνυμος είπε...

1. ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ
Να μειωθούν οι ετήσιες αποδοχές μαζί με τα επιδόματα και στις κερδοφόρες εισηγμένες ΔΕΚΟ. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα «Ελληνικά Πετρέλαια», η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Εταιρεία Υδρευσης Θεσσαλονίκης, η ΕΥΔΑΠ, οι Οργανισμοί Λιμένα Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο ΟΠΑΠ. Θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Αγροτικής Τράπεζας όπου οι μισθοί μειώθηκαν οριζόντια κατά 10% και όχι των ζημιογόνων ΔΕΚΟ όπου οι μισθοί μαζί με τα επιδόματα μειώθηκαν έως 25%.
Στα πλάνα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η κατάργηση των 17,5 μισθών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ., οι 17 μισθοί στον ΟΠΑΠ και θα εξορθολογιστούν τα πάσης φύσεως επιδόματα. Ετσι, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις θα λαμβάνουν πλέον 14 μισθούς όπως προβλέπονται και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι όμως θα περικοπούν επιπλέον κατά 10%. Η κυβέρνηση θα έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για τους 60.000 εργαζομένους που εργάζονται στις εισηγμένες ΔΕΚΟ έως την ερχόμενη Τρίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 20/1/2010 ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΕΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ MCS KAI OΛΠ.
ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ.
ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΤΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 1 ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν παμε καλα,ακουγεται οτι ο ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΗΣ θα κατασκηνωσει στο σωματειο μας ως προεδρος των συνταξιουχων.
Μηπως εχει κληρονομικο δικαιωμα στο κτιριο του ολπ ή θα κατσει να ελενχει το σημερινο προεδρειο?
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ?
ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?

Ανώνυμος είπε...

δεν κουνιεται βημα απο εκει...πως εγινε ετσι αυτος ο ανθρωπος? η αλαζωνεια του παρα πολυ μεγαλη..του ευχομαι οσα καλα μας εκανε τοσα και αλλα τοσα να τον βρουνε....

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ..... ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ; ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ, ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ πχ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ κτλ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΤΛ...... ΦΟΥΣΚΟΤΕ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.... ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΡΕ ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

Νουχουτιδη αποχωρησε με ελαφρα πηδηματακια γιατι οσο καθεσε θα σκαβεις τον λακο του Γεωργιου.
Και αν μπορεις παρε και τον αντιπροεδρο σου μαζι για να σου κρατα τα μποσικα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΡΑΦΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ.....