Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

ΝΔ: Ερώτηση στη Βουλή για «Τιμολόγιο μεγάλων πελατών ΟΛΠ»
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011


Ερώτηση προς Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης με θέμα «Τιμολόγιο μεγάλων πελατών ΟΛΠ».


3. Οι συγκεκριμένοι όροι δεν είναι ταυτόσημοι, άρα φωτογραφικοί, με την πρόσφατα υπογραφείσα σύμβαση του ΟΛΠ με διεθνή εταιρεία των τακτικών δια θαλάσσης μεταφορών;

ΟΣΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΚΗ .





Γιατί το συγκεκριμένο τιμολόγιο καλύπτει ετήσια περίοδο, άρα μέχρι την έναρξη ισχύος της Σύμβασης, προσαρμοζόμενη έτσι η τιμολογιακή πολιτική του ΟΛΠ για ένα μόνο συγκεκριμένο πελάτη; Δεν προστατεύει με τον τρόπο αυτό την Σύμβαση με διεθνή εταιρεία των τακτικών δια θαλάσσης μεταφορών, αποκλείοντας τους άλλους πιθανούς πελάτες;



ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ Η ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ COSCO ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 2 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ? Η ΜΗΠΩΣ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ?



Ποιοι είναι οι μεγάλοι πελάτες του ΟΛΠ με διακίνηση φορτίου άνω των 150.000 εμπορευματοκιβωτίων;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ COSCO ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ !

Οι καθοριζόμενες τιμές θεωρούνται συμφέρουσες για τον ΟΛΠ, όταν είναι 15% χαμηλότερες από τον ισχύοντα τιμοκατάλογο και 20% κάτω από αυτές που ίσχυαν το 2009; Κινούνται στα επίπεδα της τρέχουσας αγοράς; Υπάρχει τεκμηριωμένη και κοστολογημένη εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας; Τι επίπτωση θα έχουν στην κερδοφορία του;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ? ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΝΕΑ ? ΕΧΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΛΑΓΟΡΑΣ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ?

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕ ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.


ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια: