Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στη Δικαιοσύνη πάει η ΟΜΥΛΕ για ΟΛΠ- ΟΛΘ


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προετοιμάζεται να απαντήσει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) στην «πραξικοπηματική»- όπως την χαρακτηρίζει- απόφαση, που λήφθηκε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την παραχώρηση του συνόλου των μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ)
Όπως είχαν αποκαλύψει την παραμονή των εκλογών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης η Διυπουργική Επιτροπή (Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Κουτρουμάνης, Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης) είχε συνεδριάσει στις 25 Απριλίου, δηλαδή περίπου ένα 15νθημερο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και αποφάσισαν κατ’ επιταγή των Μνημονίων να εκχωρήσει το Δημόσιο τις μετοχές μιας σειράς επιχειρήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.
Aυτές τις επιχειρήσεις (πηγή: Theseanation.gr) σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση είναι:
 •Το 51,03% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
•Το 50,96% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.
•Το 65% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.
•Το 34,03% της ΕΥΔΑΠ.
•Το 34,01% της ΕΥΑΘ.
•Το 98,44% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
•Το 80,97% της ΕΛΒΟ.
•Το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
•Το 17% της ΔΕΗ.
•Το 34,04% του μ. κεφ. του Τ.Τ.
•Το 92,68% των μετοχών ΑΤΕ.
•Το 100% της Ελληνικό Α.Ε.
•Το 35,47% της ΕΛ.ΠΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτή την απόφαση, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στα λιμάνια στο ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει το σύνολο των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, που έχει το Δημόσιο, ώστε όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο να περιέρχονται σε αυτό όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν από την λειτουργία του λιμανιού και την παραχώρηση ή πώληση στοιχείων για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Στο ΤΑΙΠΕΔ συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ως διακομματική διοίκηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ωστόσο, για να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση απαιτείται πλέον Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των μετοχών από το Δημόσιο, πράγμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένεται να σχηματιστεί κυβέρνηση

Η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επαίσχυντη πολιτική πράξη στο πλαίσιο του καταδικασμένου από την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού μνημονίου και μιλάει για πολιτικό και νομικό πραξικόπημα.
Η ΟΜΥΛΕ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης, που σημειωτέον λήφθηκε από υπηρεσιακή κυβέρνηση και καλεί τις διοικήσεις των Οργανισμών, το ΤΑΙΠΕΔ και την υπό παραίτηση κυβέρνηση Παπαδήμου να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια, που θα μεταβάλει την κατάσταση των ΟΛΠ και ΟΛΘ





pireas2Day




Τώρα κανείς στο λιμάνι δεν είναι ΠΑΣΟΚ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΏΣΟΥΝ ΜΙΑ ΏΡΑ ΑΡΧΗΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 1 ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική αύξηση σε ποσοστό 45,63% παρουσίασε ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ η λεγόμενη Προβλήτα Ι κατά το α΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης.

Πιο συγκεκριμένα διακινήθηκαν 166.000 TEU’s στο διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2012, έναντι 113.990 TEU’s στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Kατά το διάστημα αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το “MSC EVA”, με 6.982 κινήσεις που αποτελούν ρεκόρ κινήσεων για τον Προβλήτα Ι, προσέγγισε τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Πρόκειται για ένα mothership τρίτης γενιάς, κατασκευής 2010, μήκους 366 μ., πλάτους 51 μ. και χωρητικότητας 14.000 TEU’s. Η εξυπηρέτηση του απέδειξε και τις δυνατότητες του νέου μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Προβλήτα Ι, ακόμα και σε πλοία νέας γενιάς μεταφοράς containers.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή 1 μήνα για να εξαφανιστεί το Πασοκ από το χάρτη .

Ανώνυμος είπε...

re elate na kanoume mia stasi gia 3 ores kai tha deis ti tha pathoun....

Ανώνυμος είπε...

re paidia elate na kanoume mia apergia tis prokopis