Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Α. Σαμαράς εγκαινίασε έργο που δεν έχει άδεια!
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εκλογικά συμφέροντα της Ν.Δ., η διοίκηση της ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco) οργάνωσε φιέστα με καλεσμένο μόνο τον Αντ. Σαμαρά και κανέναν άλλο για τα εγκαίνια δήθεν του έργου του δυτικού προβλήτα III.

Είναι χαρακτηριστικό της βιασύνης τους, ώστε έστειλαν προσκλήσεις για τα εγκαίνια της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου μόλις την Τρίτη 20 Ιανουαρίου!

Όμως το έργο αυτό, το οποίο σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης πρέπει  να αρχίσει εντός 3 μηνών, δηλαδή μέχρι τέλος Μαρτίου, δεν έχει ακόμα άδεια κατασκευής, αφού ο αρμόδιος Υπουργός ΥΝΑ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης δεν έχει υπογράψει την Υπουργική Απόφαση που απαιτείται, ούτε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει χορηγήσει άδεια κατασκευής, σύμφωνα με το νόμο και τη Σύμβαση. Επομένως παρέστησαν σε παράνομο έργο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα απαιτούμενα έγγραφα η ΣΕΠ, τα κατέθεσε επίσημα στον ΟΛΠ και τα υπέγραψε ο εκπρόσωπός της μόλις την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου!!!, μαζί με φακέλους που έλλειπαν, δηλαδή μία μέρα πριν τα εγκαίνια!

Φυσικά στα προεκλογικά εγκαίνια αυτά δεν παρέστη κανένας δήμαρχος, κανένας φορέας του λιμανιού και φυσικά ούτε η διοίκηση του ΟΛΠ.

Στο μεταξύ "φουντώνουν" οι φήμες ότι κρίση ξέσπασε στη μητρική εταιρία της ΣΕΠ την Cosco PASIFIC, της οποίας ο Πρόεδρος Li Yunpeng παραιτήθηκε, ενώ ο Πρόεδρος της ΣΕΠ cpt Fu αποχωρεί κι αυτός για την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και μέσα στη ΣΕΠ έντονες αντιδράσεις για τα εγκαίνια αυτά, που θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Χρειάζονται σχόλια για τον πανικό τους;


Pireas2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: