Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τίτλος: Σήμερα «κληρώνει» για τον ΟΛΠ
 
«Πλώρη» για τη πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ βάζει το ΤΑΙΠΕΔ κάνοντας σχετική εισήγηση προς την κυβερνητική επιτροπή, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης, και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το εάν και πως θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Οι εξελίξεις πήραν, το τελευταίο διάστημα,  καταιγιστική μορφή και όπως φαίνεται αποφασίστηκε να επανεκκινήσει το ΤΑΙΠΕΔ τον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

Αυτό «σφραγίστηκε» στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που έγινε το πρωί της Τρίτης και αποφασίστηκε να γίνει η παραπάνω πρόταση προς την κυβέρνηση, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις και εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» προγραμματίζεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές το Φθινόπωρο.

Αντίθετα, για τον ΟΛΘ φαίνεται ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως εισηγείται το ΤΑΙΠΕΔ.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα στα μέλη της διοίκησης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, που έκαναν αιφνιδιαστική παρέμβαση στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ξεκαθάρισαν ότι τέτοιες αποφάσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές, είναι πολιτικά και νομικά άκυρες και θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η πώληση του Οργανισμού.

Από την πλευρά ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι είναι σύννομη η αλλαγή στην αρχική προκήρυξη που προέβλεπε πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχετικές ερωτήσεις απαντήθηκε ότι θα υπάρξει διασφάλιση για τα εργασιακά ενώ πιθανότατα θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση η ακτοπλοΐα και θα εξεταστεί στην πορεία τι αλλαγές θα γίνουν σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μετοχοποιήσεις, τι θα γίνει με τις αρμοδιότητες της Αρχής Λιμένων κ.α

«Μας είπαν ότι ακριβώς μας έλεγαν και οι προηγούμενοι. Θέλουν να πωλήσουν το λιμάνι άρον άρον και δεν ξέρουν πως θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες», σχολίαζαν συνδικαλιστές.


 http://pireas2day.gr/02,33,19638,00.aspx

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρή, Λεουτσάκο, λαφαζάνη και όλα τα καλά παιδιά να χαίρεστε την "αριστερή" συνείδησή σας.

oceanos είπε...

Αυτοί φταίνε ή εμείς που ψηφίσαμε γιαλαντζί αριστερούς;

Ανώνυμος είπε...

2 ΕΡΓΑ 2
* ΓΑΠ #2 Η Επιστροφή
* Με λένε Αλέξη και ο κώλος σας θα φέξει