Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015





 ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ



Συνάδελφοι

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδυασμό γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

1ον Πως μπορούμε να δεχτούμε το λιμάνι με τους δύο βαρύτερους τομείς το ΣΕΜΠΟ και το CAR TERMINAL να υπολειτουργούν κάνοντας στο ΣΕΜΠΟ  4 μεροκάματα το μήνα και στο car terminal το πολύ δέκα.Είναι επιτυχία αυτό όταν δαπανήθηκαν κάτι περισσότερο από 180.000.000 για τη δημιουργία του.

2ον Όταν οι συνδικαλιστές έχουν σαν κεντρικό στόχο την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των συναδέλφων τους, είναι επιτυχία που χάθηκε πάνω από το μισό εισόδημα μας; Κανείς από τις κυβερνητικές πολιτικές δεν έχει ευθύνη; Γιατί το προεδρείο μας, σχεδόν συμφωνούσε με την στάση του στην εφαρμογή των νόμων (3833, 3986, 4024, 4093) που κατακρεουργούν το μεροκάματο των συναδέλφων;

Γιατί τόσα ψέματα από το προεδρείο λέγοντας μας ότι διεκδικεί κάποια χρήματα από εργασίες που κάνουν οι συνάδελφοι όπως καβοδεσία, τροφοεφόδια, ακόμα και το επίδομα λάσινκ τάζανε σε κάποιες άλλες εποχές (εποχή Νουχουτίδη)

3ον Η μεγάλη δε κοροϊδία τους ήταν όταν είχανε υπογράψει τα 8.000 ευρώ για τους συναδέλφους μας ενώ ξέρανε ότι δε θα δοθούν ποτέ. Πρακτικό κοροϊδίας είχαν υπογράψει και όχι συμφωνίας.
4ον Καπηλεύονται συνάδελφοι αγώνες και στόχους που έχουν επιτευχθεί από αλλους συνδικαλιστές σε παλαιότερους χρόνους. Το ασφαλιστικό μας ημερομίσθιο, που εν πάση περιπτώσει είναι ακόμα υψηλό και μας εξασφαλίζει λίγη άνεση, το διεκδικήσαμε συνάδελφοι το 1999 με το νόμο του κράτους 2688. Πάνω εκεί στηρίχθηκε η απόφαση του ΟΜΕΔ και η σύμβαση των νέων συναδέλφων μας. Το προεδρείο λοιπόν αντί να μας κάνει ευχέλαιο, μας κατηγορούν και από πάνω ότι ήμασταν αντίθετοι στην εξομοίωση  νέων και παλιών συναδέλφων σε ένα νόμο που ήταν δημιούργημα μας στην ουσία.

5ον Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη ΣΣΕ που είχαμε συντάξει το 2004 κατοχυρώνοντας επιδοματικά το λάσινκ, την πληρωμή της άδειας μας με τις αποδοχές και τόσα άλλα. Την πολέμησαν συνάδελφοι λυσσαλέα οι σημερινοί του προεδρείου με τον απερχόμενο κύριο Νουχουτίδη για καθαρά μικροσυνδικαλιστικούς λόγους. Τι μας έλεγαν θυμάστε; Χάνουμε δύο άτομα από την πόστα (από 9 άτομα γινόμασταν 7)

Όταν γίναμε 6 και με το λάσινκ ήταν μεγάλη τους επιτυχία. ΒΕΒΑΙΑ οι άλλοι συνάδελφοι μας πληρώνονται αποδοτικά την άδεια τους(αρχιεργάτες) παίρνοντας ένα σεβαστό ποσό αναδρομικά και μπράβο τους. Ενώ εμείς με τα παιδαριώδη λάθη του προεδρείου μας χάσαμε και αυτό το δικαίωμα.

6ον Ας δούμε τώρα συνάδελφοι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας την ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ. Σήμερα μέλη του προεδρείου μας με συγκεκριμένες πολιτικές επιρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα τους ακούσετε ποτέ να μιλούν εναντίον του και ειδικά εναντίον αυτού που είναι σήμερα υπουργός ναυτιλίας. Είναι ανάλγητος ο κύριος Κεφαλογιάννης  ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ 2 ΠΡΟΒΛΗΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Εμείς πλέον δε φοβόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί κανείς δε μας έχει κόψει πολιτικές επιταγές. Το 1999 μετοχοποιήθηκε  και όχι ιδιοτικοποιήθηκε ο ΟΛΠ ένα μικρό του κομμάτι 24,5%. Για να βρεθούν περίπου 300.000.000 ευρώ είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την τελειοποίηση της 2 προβλήτας (για την προέκταση, αγορά γερανογεφυρών, μπελότι, μεγάλων κλαρκ και κτηριακή υποδομή).

Μας κατηγόρησαν εκείνη την εποχή ότι δήθεν δεν αντιδράσαμε στην μετοχοποίηση, αλλά  επί των ημερών τους δεν έγινε η παραχώρηση της 2 και 3 προβλήτας; Επί των ημερών τους δεν συζητείται η πλήρης πώληση του ΟΛΠ; (με το σημερινό προεδρείο) Έχει αποδειχτεί λοιπόν όταν σε έχουν δεδομένο χωρίς να διεκδικείς, κατι έστω το ελάχιστο για τον κλάδο σου πάντα θα χάνεις.

Οι συνάδελφοι λοιπόν που ηγούνται του σωματείου μας τα τελευταία 12 χρόνια ήταν πάντα δεδομένοι για τις διοικήσεις του ΟΛΠ, και γι αυτό οι λιμενεργάτες έχουν γίνει ουραγοί των εξελίξεων.

7ον ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΑΛΛΟ. .Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή. Εκτός από δημόσιο λιμάνι  που όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και ο Λαός του Πειραιά θέλει. Διεκδικούμε τις κατοχυρώσεις των ΣΣΕ όχι μόνο για δύο χρόνια αλλά για όσα χρόνια οι συνάδελφοι θα δουλεύουν στο λιμάνι μέχρι το συντάξιμο βίο τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·       Την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ

·       Την πλήρη κατοχύρωση των ΣΣΕ

·       Αναστολή των διατάξεων των κατάπτυστων εφαρμοστήκαν νόμων 3833,3986,4024,4093

·       Πλήρη αποδοχή από τον ΟΛΠ του πρακτικού συμφωνίας του 2009 και την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

·       Την άμεση καταβολή του επιδόματος των παιδιών



·       Ένταξη των τροφοεφοδίων στον ήδη υπάρχοντα
κανονισμό εργασίας που εκεί αναφέρονται οι συνθέσεις και αποδόσεις των εργατικών ομάδων


·       Κατοχύρωση της σύνθεσης εργατικής ομάδας στην καβοδεσία

Ελπίζω να μας τιμήσετε με την ψήφο σας γιατί απευθυνόμαστε σε εσάς κοιτάζοντας σας στα μάτια τίμια και γιατί όλοι οι συνάδελφοι του συνδυασμού μας είναι κάθε μέρα μαζί σας στα καράβια, έχοντας όλοι τις ίδιες ανησυχίες αλλά και την προσδοκία να αλλάξουν πολλά προς το θετικό βέβαια σε ότι αφορά τον κλάδο.



'' ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ ''
¨¨ Υποψήφιοι ¨¨
1) Γιακουμέλος Χαράλαμπος
2) Κατζάκης Νικόλαος
3) Κορδόνης Εμμανουήλ
4) Λεϊμονής Γεώργιος
5) Μανωλαράκης Γεώργιος
6) Μελάς Κυριάκος
7) Μπιλίρης Ιωάννης
8) Παπανδρέου Διονύσιος
9) Πίκος Ευάγγελος
10) Σαρμάνης Νικόλαος
11) Σπίνος Νικόλαος
12) Τρίκκας Δημήτριος
13)Τσαλήμογλου Ιωάννης
14) Τσακίρης Ελευθέριος
15) Τσίκλος Σωτήριος





4 σχόλια:

vagelis είπε...

Ότι έχω διαγραφεί από το σωματείο όλοι το ξέρετε, ήταν καθαρά δική μου απόφαση.
Βασικά η απόφαση πάρθηκε για να μπορέσω να μιλήσω ενώπιον του δεκαπενταμελούς από το οποίο δεν καλέστηκα , αυτό που με ενόχλησε είναι οτι κανένας απο τους φίλους , τους γνωστούς δεν με ρώτησε τον λόγο, είναι σαν να βρίσκομαι στο συμβούλιο και να ακούω κάποιον να λέει: έλα μωρέ, με αυτόν τον μαλάκα θα ασχοληθούμε, τον διαγράφουμε και τέλος. Κανένας δεν έφερε αντίρρηση, ούτε αυτοί που με ξέρουν, ούτε αυτοί που δεν με ξέρουν και δεν είχαν την περιέργεια να δούνε ποιόν διαγράφουν και για ποιούς λόγους.
Η απόφαση πάρθηκε μετά απο πολλή υπομονή που έκανα, εδώ και πολλά χρόνια και πριν το 2010 δεν κάνουμε τίποτα εκτός απο να παραχωρούμε δικαιώματα κεκτημένα και να αναλαμβάνουμε παραπάνω εργασία χωρίς απολαβές.
Το 2010 μετά απο πολλούς αγώνες, κάτι στάσεις εργασίας, κάτι 24ωρες δίχως νόημα, αποχή απο υπερωρίες και Σ/Κ (η αίθουσα δούλευε και τότε κανονικά όπως και στους τωρινούς αγώνες) πετάξαμε και μερικές γέφυρες στην θάλασσα και τελικά χάσαμε την προβλήτα 2 & 3.
Τώρα συνεχίζουμε αγώνες για την πώληση του ΟΛΠ με τις ίδιες τακτικές, δεν μάθαμε ότι με ψεύτικους αγώνες δεν κάνεις τίποτα.
Αν και δεν συμφωνούσα, συμμετείχα έστω και απο τον καναπέ μου.
Ώσπου μια μέρα στην εργασία μου πάμε τροφοδοσία, είχε περίπου 10 σαραντάρια, λέω στον αρχιεργάτη ότι πρέπει να βάλει τους τόνους, εκείνος με έστειλε στον επόπτη και ο επόπτης μου είπε να πας στο σωματείο σου.
Πράγματι πήγα στο σωματείο αλλά το βρήκα κλειστό , περίμενα από κάτω να (μήπως) έρθει κανένας.
Κατα τις 9 παρά έρχεται ο γραματέας. Λέγοντάς του «τι ώρα είναι αυτή που ανοίγετε;», μου απάντησε «Γιατί, θα με ελέγξεις;» (δεν θυμάμαι ποτε το σωματείο κλειστό τέτοια ώρα).
Ανεβήκαμε πάνω, του είπα το πρόβλημα και μου έλεγε, « ναι να το δούμε, την τροφοδοσία την κάνει η τριήρης και πληρώνοντε διαφορετικα» και τέτοια (βγάζουν πολυ περισότερα απο εμας και δουλεύουν λιγότερο απο εξάμηνο), ήρθε και ο πρόεδρος και με τα πολλά μου σκάνε ένα χαρτί υπογεγραμμένο, ότι στην τροφοδοσία παίρνεις ένα μεροκάματο, γιατί δεν το λέγανε τόση ώρα να τελειώνουμε;
Και αναρωτιέσαι ποιός αγώνας, έχεις παραχωρήσει τα πάντα, ποιό το νόημα ,φτάσαμε να εχουμε καβοδεσίες , τροφοδοσία, να βγάλουμε και 50 άτομα, α, να και κάτι χαμένες βαλίτσες που ήρθαν απο το αεροδρόμιο... Με ένα μεροκάματο όλα αυτά , τι άλλο εχω να κερδίσω από έναν αγώνα, τίποτα, εχω πιάσει κορυφή .
Το σημερινό σωματείο με έκανε απεργοσπάστη , εμένα συνειδητά, άλλους συναδέλφους που στην απεργία τους φέρνουν ενίσχυση για να δουλέψουν δεν τους λέμε απεργοσπάστες, αλλά προσωπικό ασφαλείας.
Το τελειωτικό χτύπημα ήταν σε μια απεργία που κατέβηκε ο γραματέας και μου ζήτησε τον λόγο γιατί έδωσα παρόν, και μου τόνισε ότι αυτή τη φορά ήρθε ευγενικά, την επόμενη τι;
Την άλλη μέρα πήγα και ζήτησα διαγραφή.
Υ.Γ. Παιδιά θα ήθελα να σας τιμήσω με την ψήφο μου αλλά υπάρχει κώλυμμα, δεν έχω δικαίωμα ψήφου.


Ανώνυμος είπε...

Ψήφισε Βαγγέλη,ΕΔΩ:
'' Δημοσκόπηση ''

vagelis είπε...

ψήφισα και;
ένα έχω να πω ψηφίστε με την λογική και όχι με το προσωπικό συμφέρον.
Την πούτσα όλοι μαζί θα την φάμε ή δεν θα την φάμε.

Ανώνυμος είπε...

Την ημέρα της απεργίας 12-11-2015,στις 17:30 λειτούργησαν οι πλάστιγγες ΗΕΤΙΩΝ 1 & 2 και ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ με το προσωπικό ασφαλείας και με την σύμφωνη γνώμη του σωματείου μας.
Κατά τ' άλλα όλα καλά, ο κλάδος μας ΑΠΕΡΓΟΥΣΕ...
Αυτό είναι απεργιακός αγώνας ή συνδικαλιστική αλητεία;