Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11-4-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π
Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.: Έδρα ΣΕΜΠΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟΥ Περάματος Γραφείο Π13
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6907538256, 6908655012, 6934195831   
Email Επικοινωνίας: enedep2014@yahoo.gr
Πέμπτη 11 Απρίλη 2019
Συνάδελφοι
Η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τη  προσφυγή του σωματείου μας όσον αφορά την νομιμότητα του σωματείου των “COSCO”- DPORT επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το ρόλο των Υπουργείων της Κυβέρνησης και την Δικαιοσύνης. Η απόφαση καλεί να πραγματοποιηθεί εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς λόγο δίνοντας παράταση ζωής στο συνδικαλιστικό μόρφωμα των “COSCO”- DPORT, ένα σωματείο  το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να δουλέψουν ακόμη πιο εντατικά τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας ώστε να μπουν στη κλήρωση για 12 αρνιά. Επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά το ρόλο του ως σωματείο των “COSCO”- DPORT, το οποίο δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Μετά τις απανωτές αποφάσεις της δήθεν “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης περί μη νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων για τα δίκαια αιτήματα μας, με αποφάσεις καρμπόν κατευθυνόμενες από τη παρέμβαση της “COSCO”
Μετά την εκπροσώπηση  του Σωματείου της “COSCO” DPORT από τους ίδιους δικηγόρους που εκπροσωπούσανε τη “COSCO” –PCT – DPORT  στις προσφυγές για να βγει η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική.
Μετά την έγκριση fast truck του καταστατικού του σωματείου της “COSCO”, μέσα σε χρόνο ρεκόρ και ενώ βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ με την εργοδοσία
Μετά τις κατ εξακολούθηση παρέμβαση μας στα Υπουργεία για την νομιμότητα του Σωματείου των  “COSCO” -Dport και τη δυνατότητα να υπογράψει ΣΣΕ με την εργοδοσία, ενώ εκκρεμούσε ακόμη η απόφαση για την νομιμότητα του σωματείου της εργοδοσίας
 επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι:
Ότι χωρίς αγώνες  δεν κερδίζεται τίποτα. Χωρίς τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας δεν κατακτούσαμε την ένταξη στα ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους.
Ότι αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία συνολικά να ελέγξει τα σωματεία δημιουργώντας δικά της σωματεία, με δικούς της ανθρώπους, όπως αυτό εκφράζεται το τελευταίο διάστημα στις διαδικασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Συνάδελφοι,
δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας. Το παραμάγαζο –«σωματείο» της “COSCO” – DPORT θα μπει  εκεί που ανήκει, στο καλάθι των αχρήστων ως μια αποτυχημένη προσπάθεια της εργοδοσίας να ελέγξει τους αγώνες  στο λιμάνι, για να μπορεί να αυξήσει τα δικά της κέρδη.
Όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά την εφαρμογή της απόφασης που πετύχαμε με τον μεγάλο αγώνα μας για τα ΒΑΕ, κάνοντας στη κυριολεξία τους «κινέζους». Η συνεχής παρέμβαση της Διοίκησης του Σωματείου μας είναι αυτή που πίεσε για να γίνει έλεγχος και καταγραφή των ενσήμων μας.
Αποτελεί εύλογο ερώτημα όλων μας :
Γιατί η αύξηση του κατώτατου μισθού από την Υπουργική απόφαση δεν μπαίνει σε εφαρμογή στους μισθούς στο λιμάνι; Φαίνεται στο λιμάνι αποτελεί άβατο για την εφαρμογή των νόμων της κυβέρνησης όταν αφορούν βελτίωση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, που μέρα νύχτα μαζί σακατευόμαστε μέσα στο λιμάνι, να ενισχύσουμε τον αγώνα μας για να γίνουν πράξη τα αιτήματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων:
Υπογραφή ΆΜΕΣΑ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων.
Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης  και αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους.
Μόνιμες 6άρες πόστες.
Να εφαρμοστεί το 7,5ώρο όπως προβλέπεται για τις ειδικότητες που είναι στα ΒΑΕ
Να λάβουμε το επίδομα 5% για τα ΒΑΕ επί του μισθού
Να λάβουμε την αύξηση που δόθηκε με την αύξηση του κατώτατου μισθού
Διασφάλιση των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας, οργανώνουμε τη πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

   Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γραμματέας
Μάρκος Μπεκρής                                      Βασίλης Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια: