Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020


Για τον Νίκο Γεωργίου


«Τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούμε το Νίκο Γεωργίου» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ο Νίκος Γεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την Τετάρτη 8/7 το απόγευμα σε ηλικία 56 ετών.
Μάχιμος συνδικαλιστής από το 1994 όταν πρωτοεκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Έδινε κάθε μέρα το παρών στη δουλειά και στους αγώνες των λιμενεργατών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των λιμενεργατών.
Την δεκαετία του ‘90 με αφορμή τους αγώνες συμπαράστασης των απολυμένων λιμενεργατών του Λίβερπουλ πρωτοστάτησε μαζί με άλλους λιμενεργάτες συνδικαλιστές από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια στην ίδρυση και διαμόρφωση του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC-International Dockworkers’ Council).
Αγωνίστηκε για την αποτροπή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια και συνέβαλε στον συντονισμό και τελικά στην πραγματοποίηση κοινών κινητοποιήσεων  σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.
Πολιτικοποιημένος και ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα ήδη από τα μαθητικά του χρόνια παρέμεινε μέχρι το τέλος δραστήριος σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Σε τοπικό επίπεδο ενδιαφέρονταν για την επίδραση του λιμανιού στην πόλη και την αρμονική συνύπαρξη και των δύο.  Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια στην δημοτική κίνηση Λιμάνι της Αγωνίας και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος Ναυτιλίας.
Συμμετείχε στα κινήματα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.  Ευαίσθητος στους δίκαιους αγώνες άλλων λαών στήριξε με ενεργό τρόπο και με προσωπική εργασία πρωτοβουλίες όπως  Ενα Καράβι για τη Γάζα που στόχο είχε το σπάσιμο του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από τη θάλασσα.
Ανήσυχο πνεύμα, αλτρουιστής και μαχητικός συνδικαλιστής πάλευε για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση. Πάντα πιστός στις συλλογικές διαδικασίες, στο διάλογο και ηγετική μορφή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα το 2004 και αργότερα το 2010 του Προέδρου στην Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Όλοι οι συνάδελφοι του αλλά και όσοι τον γνώρισαν, εκτιμούσαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το πάθος του για την υπεράσπιση του δίκιου. Ένας άξιος, εργατικός, ανιδιοτελής και μαχητικός λιμενεργάτης που έδινε τα πάντα για τον κοινό σκοπό.
Θα τον αποχαιρετήσουν η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδελφοι του το Σάββατο 10/7 στις 11.00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών μετά από επιθυμία του ίδιου και των οικείων του με πολιτική κηδεία.
Τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ τον αποχαιρετούμε από κοινού και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: