Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αναζητούνται «καθαρές λύσεις»



12 Σεπ, 2008 - 11:53 Εν αναμονή των εξελίξεων, σε πολιτικό επίπεδο, τα πάντα μοιάζουν να έχουν «παγώσει» στην Ακτή Μιαούλη. Η πολιτική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Βουλγαράκη να βρίσκεται στο κέντρο αυτής, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το κυβερνητικό έργο στο τομέα της ναυτιλίας, δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο μεγάλο λιμάνι.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά στον Πειραιά. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών όπως έχει χαρακτηρισθεί, η παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών του ΟΛΠ και ΟΛΘ σε ιδιώτες διεθνείς επενδυτές προχωρούσε ομαλά και την επιτυχία την πιστώθηκε ο υπουργός δυο φορές στη Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, περίσσευαν οι πρωτοβουλίες στη διεθνή ναυτική διπλωματία. Ακόμη και ο «σκόπελος» της ακτοπλοΐας ξεπεράστηκε με ελάχιστες απώλειες, για τις οποίες ευθύνεται κυρίως το κόστος καυσίμων.

Τα εκατομμύρια επιβατών διακινήθηκαν το καλοκαίρι ομαλά και το μεγάλο αγκάθι των «άγονων γραμμών» φαίνεται να έμπαινε σε κάποια λύση παρά την «υπόθεση Μανούση», η οποία παρά τη σφοδρότητα με την οποία εισέβαλε στο σκηνικό δεν κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα διαχείρισης στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η σύγκρουση όμως που άρχισε γύρω από τον κ. Βουλγαράκην, με «χαλί» τις «οικογενειακές» δραστηριότητες, διαμόρφωσε νέα δεδομένα εδώ και δέκα ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι δυνατότητες παρέμβασης του υπουργού μειώθηκαν σημαντικά και αυτό είναι απολύτως φανερό στο ακτοπλοϊκό, καθώς τελεί εν αναμονή, ενώ γενικότερα όλα τα θέματα φαίνεται να έχουν «παγώσει».

Η ναυτιλιακή κοινότητα έχει χάσει το σημείο αναφοράς της. Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται με τους παράγοντες της ναυτιλίας να μαδούν κάθε πρωί τη μαργαρίτα, για να δουν τι θα τους προκύψει.

Η ώρα των καθαρών λύσεων πλησίασε κι αυτές βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού, όπως πάντοτε συμβαίνει στις Δημοκρατίες.

Ο κ. Καραμανλής ή στηρίζει καθαρά και ξάστερα τον υπουργό του, από τον οποίο δείχνει άλλωστε να είναι ευχαριστημένος για το έργο που έχει προσφέρει, ή κάνει πέτρα την καρδιά και προχωρά τις διαδικασίες!

TheSeaNation

4 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Νίκο ή κατέβασε την ανάρτηση ή γράψε ΠΡΩΗΝ Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής...
Τον φάγαμε κι αυτόν...
Φέρτε σόδες παρακαλώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον φάγατε τον άνθρωπο, βρεεε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να δουμε κι αν θα αλλάξει κάτι και για μας ρε παιδιά!!!
Βαστάτε γερά και τους φάγαμεεεε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι υπουργείο ρε παιδιά!!!
Καρμανιόλα είναι!!!!!!!