Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΟΛΘ : Πορεία με τις δικές του δυνάμεις Εκτύπωση E-mail








Την επιλογή να πορευθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ, δηλαδή, για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιον επενδυτή, προκρίνει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η επιλογή αυτή, αν και δεν ήταν μονόδρομος, μετά την υπαναχώρηση της Hutchison, η οποία είχε κερδίσει τον προηγούμενο διαγωνισμό, γίνεται από την κυβέρνηση και λόγω της οικονομικής, αλλά και της πολιτικής συγκυρίας. Αναμένεται δε να επιβεβαιωθεί επίσημα την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει προς τους δημοσιογράφους της Βορείου Ελλάδος, ο ΥΕΝΑΝΠ κ. Αν. Παπαληγούρας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στον ΟΛΘ.

Κυβερνητικοί κύκλοι εξηγούσαν στο Portnet.gr ότι η οικονομική συγκυρία δεν τους επέτρεπε να αισιοδοξούν πως μια επανάληψη του διαγωνισμού θα απέφερε όχι φυσικά το πολύ μεγάλο τίμημα που κατ’ αρχήν είχε προσφέρει η Hutchison, αλλά τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό ποσό. Παράλληλα, με την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και παρά το γεγονός ότι δεν είναι το πιο πιθανό, παραμένει έστω ως σενάριο β’, το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μέχρι το καλοκαίρι, είναι λογικό η κυβέρνηση να «μετράει» το πολιτικό κόστος. Και έτσι να μην θέλει να ανοίξει – ή για την ακρίβεια να αναζωπυρώσει – το μέτωπο που αφορά τον ΟΛΘ.

Η επιλογή αυτή - που πάντως δεν ήταν η μοναδική, σύμφωνα με τεχνοκράτες, οι οποίοι κατά μία έννοια απηχούν και τις απόψεις στελεχών της διοίκησης του ΟΛΘ - εκτιμάται ότι θα υποστηριχθεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν την λειτουργία του ΟΛΘ με ίδιες δυνάμεις.

Κατά πληροφορίες το βάρος των ενεργειών της διοίκησης του Οργανισμού θα «πέσει» στην ταχεία αποπεράτωση των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού του 6ου προβλήτα αλλά και στην άσκηση πολιτικής προσέλκυσης φορτίων.
Τελευταία ανανέωση ( 06.04.09 )


portnet

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν ξαναψηφισουν καραμανλη να δουμε αν με ιδια κεφαλαια αναδωμησουν τον ολπ.
Αν μπορουσαν και για ενα κομματι ψωμι θα τον πουλαγαν και τωρα.Ο καραμανλης ΟΤΙ ειναι εθνικο και δημοσιο το μισει και το απεχθανεται.
Και αν θελεται καντε μια αναγωγη στο
ονομα του καρα και αλης και οποιος
θελει ας ανοιξει ενα τουρκικο λεξικο
για να δει τη σημαινουν αυτες οι λεξεις.