Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον
Σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ COSCO και ΟΛΠ θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΕ
O ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 11/09/09 23:00
Ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ COSCO-ΟΛΠ για τον ΣΕΜΠΟ -την οποία από την αρχή κατήγγειλε ως αδιαφανή και και προκλητικά ευνοϊκή για τον ανάδοχο εις βάρος του Δημοσίου- εξαντλώντας όλες τις νομικές, θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ.

Με τη δήλωση αυτή ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται το αίτημα των εργαζομένων στον λιμένα του Πειραιά, που ζήτησαν πάγωμα της διαδικασίας μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση και προειδοποίησαν με κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με την ανακοίνωση-προειδοποίηση της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων:

«Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταγγείλει τη μονοπωλιακού χαρακτήρα εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ, των πιο προσοδοφόρων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ, ακολουθώντας, μάλιστα, προβληματικές και αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες, χωρίς να διασφαλίζεται ο ελεύθερος και δίκαιος ανταγωνισμός, χωρίς να προστατεύεται το εμπόριο, ο καταναλωτής, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον».

»Είναι γνωστό ότι η σύμβαση του ΟΛΠ, που επικύρωσε στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία, βρίθει από λεόντειες, υπέρ του αναδόχου, διατάξεις, με παντελή απουσία του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου του Δημοσίου. Η εκ των υστέρων, μάλιστα, επιβολή, με νομοθετική ρύθμιση, επιπλέον φορολογικών ρυθμίσεων-διευκολύνσεων, για μία ξένων συμφερόντων εταιρεία, εκχωρώντας δικαιώματα που, μέχρι σήμερα, κατείχε μόνο το ελληνικό Δημόσιο, ανέγειρε πρόσθετα σοβαρά θέματα διαφάνειας και νομιμότητας των διαδικασιών του διαγωνισμού».

»Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μας, και επιβεβαίωσαν την ανευθυνότητα και την προχειρότητα των χειρισμών της κυβέρνησης. Τώρα, εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής της».

»Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα εξαντλήσει όλες τις νομικές, θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, με ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση».

Να παραμείνει το λιμάνι δημόσιο 100% ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για υπεκφυγές και μισόλογα.

Όπως δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης: «Η εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά εγκληματική συμφωνία παράδοσης του ΣΕΜΠΟ-ΟΛΠ σε εταιρεία κινέζικων συμφερόντων δεν χωράει επαναδιαπραγμάτευση. Η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ συνιστά στάση υπεκφυγής και εύσχημης διαφυγής».

»Νεοαποικιακές συμφωνίες εκχώρησης δημοσίων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών δεν επιδιορθώνονται αλλά παγώνουν προεκλογικά, με στόχο την άμεση ακύρωσή τους. Για ένα λιμάνι στον Πειραιά ανασυγκροτημένο, 100% δημόσιο, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια».

Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΜΩΣ ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΛΑΜΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΣΚΕ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 2007 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΤΕ ...ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ