Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ


απο την ΗΜΕΡΗΣΙΑ


ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΛΛΗ

Μετά από δύο μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κυβέρνησης, Cosco και εργαζόμενων στο λιμάνι τελικά επήλθε συμφωνία με την οποία λύνεται ο «γόρδιος δεσμός» της εισόδου των Κινέζων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη η Cosco αναλαμβάνει και επί της ουσίας από την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο Δευτέρα ή Τρίτη, τη διαχείριση του ΣΕΜΠΟ και της προβλήτας ΙΙ για τα επόμενα 35 έτη, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΟΛΠ και κινεζικού ομίλου πριν από περίπου ένα χρόνο.

ΟΜΥΛΕ - Ανωμερίτης
Καταλυτικό ρόλο για τη λύση της μεγάλης αυτής εκκρεμότητας που ταλαιπώρησε τόσο τον Οργανισμό Λιμένο Πειραιώς όσο και τις παραγωγικές τάξεις για ένα και πλέον χρόνο με αλλεπάλληλες εργατικές κινητοποιήσεις έπαιξε η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΟΜΥΛΕ και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Γιώργου Ανωμερίτη.

Ο τελευταίος, άλλωστε, κατέβηκε στον Πειραιά με αποστολή από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να επιλύσει το πρόβλημα. Επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον κ. Γ. Ανωμερίτη αναμένονται να γίνουν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία Ανωμερίτη - ΟΜΥΛΕ, που σφραγίζει την εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι του Πειραιά, προβλέπονται διασφαλίσεις όσον αφορά την απασχόληση ενός αριθμού εργαζομένων του ΟΛΠ στην προβλήτα ΙΙ της Cosco και εργασιακή εξίσωση παλαιών και νεοπροσληφθέντων στον Οργανισμό.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα μετατάξεων για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της εθελούσιας εξόδου με νομοθετική ρύθμιση, η οποία επεκτείνει το χρονικό περιθώριο ισχύος της για περίπου ένα εξάμηνο.

Επιπλέον, κυβέρνηση και ΟΛΠ φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Cosco προκειμένου η εταιρεία να μεταφέρει φορτία της και στην προβλήτα Ι, η οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσει από την 1η Ιουνίου του 2010 και θα μείνει κάτω από τη διαχείριση του Οργανισμού.

Πελάτες
Μετά τη συμφωνία για εργασιακή ειρήνη, ο κ. Ανωμερίτης αναμένεται να προσεγγίσει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές προκειμένου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς να ενισχύσει το πελατολόγιό του. Μία αρχική νύξη έχει γίνει από την πλευρά του επικεφαλής του ΟΛΠ προς τον ιταλοελβετικό όμιλο της MSC, o oποίος ήταν από το 1993 ο μεγαλύτερος πελάτης του Πειραιά στον τομέα των κοντέινερ.


7 σχόλια:

CooLis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CooLis είπε...

...ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ - 2,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΩΣΑΜΕ;

oceanos είπε...

Ανώνυμα σχόλια τέλος.
Να δω τώρα τους ανώνυμους-ανύπαρκτους
που έγιναν νομικοί,εργατολόγοι,καθηγητές πανεπιστημίου και ξερόλες αν θα συνεχίσουν να κρύβονται.

vagelis είπε...

Ωραιος ο oceanos!!!

theodoros margaris είπε...

αλλαγες βλεπω ! ! ! !

μπραβο δημητρη !

Unknown είπε...

Συνάδελφοι, επειδή θεωρούμε ότι οι επικεφαλής συνδικαλιστές -όσον αφορά τουλάχιστον το δικό μας σωματείο- λειτούργησαν αυθαίρετα μην τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες κατόπιν συνεδρίασης μας, αποφασίσαμε να καταθέσουμε καταγγελία διαμαρτυρίας στο σωματείο μας και την ΟΜΥΛΕ, προσδοκώντας να αναβληθεί η σημερινή συζήτηση με θέμα το οργανόγραμμα και το πρωτόκολλο που υπέγραψαν χωρίς να έχουν την απαραίτητη εξουσιο΄δωτηση!!! Δεν μας άκουσαν... Εντός των ημερών θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μας. πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να αποφασίζουν για μας χωρίς να μας ρωτήσουν!!! Φτάνει πια με τους επίγειους θεούς που προσαρμόζουν τα πάντα με γνώμονα το ιδίων όφελος!!! Καλό θα ήταν να εξετάστε σε βάθος το πρακτικό που συνυπέγραψαν... Δυο χρόνια κινητοποιήσεων δεν έγιναν με σκοπό να κερδίσουμε ένα χρόνο παραπάνω και μερικά ψιλά για φιλοδώρημα... Αν τόσο αξίζει η αξιοπρέπειά μας έχει καλώς... Όμως θεωρώ ότι η για πάρουν την πολυπόθητη εργασιακή ειρήνη πρέπει το πρακτικό να καλύπτει ΌΛΟΥΣ ανεξαιρέτως!!!! Συμμετείχαμε όλοι σύσσωμοι οπότε αυτό επιβάλλεται να είναι και απαίτηση ΟΛΩΝ.
Εδώ είναι ο σύνδεσμος της καταγγελίας που καταθέσαμε.

http://www.enotikiporeia-olp.gr/page16.php

Billy είπε...

ΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!!!!