Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010


Την Ετήσια Οικονομική Έκθεση και τις φορολογικές Καταστάσεις της περιόδου 01.01.2009 έως 31.12.2009 ενέκρινε το Δ.Σ του ΟΛΠ Α.Ε.

Τα έσοδα της χρήσης από την κύρια δραστηριότητα του Οργανισμού ανήλθαν σε 128,48 εκ. ευρώ, έναντι 116,04 της χρήσης του 2008 (αύξηση 10,72 %).

Παρά ταύτα, ο ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε ζημία 38,3εκ. ευρώ, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται:
• στη διεθνή κρίση του χώρου των θαλάσσιων μεταφορών η οποία έπληξε ιδιαίτερα τον χώρο διακίνησης αυτοκινήτων
• στην ανατροπή των δεδομένων του Οργανισμού λόγω της Σύμβασης Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε νέο πάροχο (προβλήτα II) χωρίς ορθή εκτίμηση ορισμένων βασικών λογιστικών μεγεθών.
• στις μακρόχρονες απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού και στη μειωμένη απόδοσή τους (slowdown).
• στην πρόβλεψη αποζημιώσεων και λοιπών επιβαρύνσεων λόγω εθελούσιας εξόδου του προσωπικού, η οποία αποφασίσθηκε το 2008.
• σε ζημίες από εκποίηση στοιχείων και
• στην πρόβλεψη για επίδικες απαιτήσεις συνταξιούχων λιμενεργατών κατά του ΟΛΠ για εκτιμήσεις του επιδόματος αδείας από το 1996.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α।Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Ο εκτελούμενος τρέχων προϋπολογισμός 2010 πιστεύουμε ότι : (α) με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις δομές του Οργανισμού, (β) τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του, (γ) την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, (δ) τον εξορθολογισμό εσόδων και δαπανών, (ε) την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τέλος (στ) την υλοποίηση του νέου επενδυτικού του προγράμματος, θα οδηγήσει σε αναστροφή της αρνητικής πορείας του 2009».

marinenews



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ...
ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ...
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ;
ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "στην ανατροπή των δεδομένων του Οργανισμού λόγω της Σύμβασης Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε νέο πάροχο (προβλήτα II) χωρίς ορθή εκτίμηση ορισμένων βασικών λογιστικών μεγεθών";
ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΥΤΟ;
ΚΑΙ Ο ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ;
ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΡΤΙΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ;
ΤΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΥΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

πουστηδες γαμησατε 1000 οικογενειες γαμω τα σωματεια σας