Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Απεργία Πέμπτης 8 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.

DOCKWORKERS UNION
PORT OF PIRAEUS
TEL. : +30 2104614825, +302104615721
FAX. : +30 2104611273
E-mail: dockers@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στα πλαίσια της συνέχισης των αγώνων για την απόκρουση και ακύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών ανατροπών.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνολική και συντονισμένη επίθεση κατά των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, που με αγώνες κατακτήσαμε εδώ και δεκαετίες. Με την ψευδεπίγραφη επίκληση της «σωτηρίας της πατρίδας» η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη στη κοινωνία και στους εργαζόμενους και έχει στρέψει το βλέμμα της στη διάσωση του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος των οικονομικά ισχυρών, εφαρμόζοντας σκληρές οικονομικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, λεηλατώντας το κράτος, τη δημόσια περιουσία, τα κοινωνικά αγαθά, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και μετατρέποντας τη χώρα σε παράδειγμα αντεργατικού προτεκτοράτου, καταστρατηγώντας ακόμη και το ελληνικό σύνταγμα.
Με όχημα το κατάπτυστο Μνημόνιο, μετά το σφαγιασμό των μισθών στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις, μετά τη νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα και τη ληστρική αύξηση του ΦΠΑ ήρθε η ώρα της μεγάλης σαρωτικής ανατροπής στο ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αφού πρώτα μεθοδευμένα και διαχρονικά την υπονόμευσαν και την πριόνισαν με τις πολιτικές τους, τόσο η σημερινή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή η πολιτική διαλύει εκ βάθρων την κοινωνική συνοχή και εξυπηρετεί στο σύνολό τους τα αιτήματα της εργοδοσίας.

Στα σχέδια τους απαντάμε δυναμικά ΟΧΙ και απαιτούμε :
• Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η Κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.
• Να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
• Την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού και τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες θα δώσουν οικονομική ανάσα στους εργαζόμενους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΤΙΣ 8:30 ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο “ζενίθ” η σύγκρουση κυβέρνησης-ΚΚΕ
Κορυφώνεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΚΚΕ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη απεργία για το Ασφαλιστικό που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Πέμπτη.

Χθες, γράφει το “Βήμα” ,ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στα “Νέα” δήλωσε ότι το ΚΚΕ θέλει έναν νεκρό!

Ο Περισσός αντέδρασε άμεσα εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς» .

«Η τακτική που ακολουθεί το ΚΚΕ» υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας χθες στο στο Μega, «με τις πάσης φύσεως συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξεως, δημιουργεί θύματα. Και να σας πω ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί αλλά δεν είναι από την πλευρά που θα ήλπιζε η κυρία Παπαρήγα. Η ιδεολογία του ταξικού μίσους είναι ενιαία. Ξεκινάει από την κυρία Παπαρήγα και φτάνει στον δολοφόνο της γειτονιάς μας».

Επίσης δεν άφησε εκτός κριτικής ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ επιπλέον με αυτά τα κατάλοιπα της πολιτικής ζωής που τείνουν να εξαφανιστούν. Από τη στιγμή που το ένα έχει ήδη βγει από τη Βουλή και το άλλο θα βγει σύντομα. Θρασύτατα και αναιδέστατα αυτά τα δύο κόμματα εκφράζουν την εργατική τάξη» δήλωσε.
theseanation.gr

Πάγκαλος. Αυτό είναι το παχύδερμο χοντρογούρουνο της πολιτικής μας ζωής που είχε και το θράσος να μας πει ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε κλέψει και φταίμε για την κρίση. Οχι κύριε παχύδερμε...εσεις όλοι έχετε κλέψει τόσα χρόνια τώρα που κυβερνούσατε και κυβερνάτε.
Με τέτοιους θα προχωρήσεις κύριε Παπανδρέου στην διάσωση της χώρας;
Τελικά το σύνθημα που σας ταιριάζει απόλυτα είναι το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, την βαρβαρότητα της πολιτικής σας και των μέτρων σας (γιατί τα μέτρα είναι δικά σας) και τη βαρβαρότητα των παχύδερμων της πολιτικής ζωής του τόπου.όσο για το πρώτο συνθετικό του συνθήματος άστο καλύτερα γιατί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Φιλικά
Ένας μη κομμουνιστής...αλλά σοσιαλιστής που το ξανασκέφτομαι καλύτερα πλέον το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

ρε χοντροπαγκαλε που θελεις για πρωινο κολατσιο τον μηνιατικο προυπολογισμο μια οικογενειας δεν εισουνα υπουργος τοτε με τα Ιμια; δεν παρεδωσες εσυ τον Οτσαλαν; δεν εισουνα στην κυβερνηση τοτε με το χρηματιστηριο; με την συμφωνια της Μαδριτης;με όλα τα σκανδαλα του ΠΑΣΟΚ; αν εσυ τα ξεχασες ΕΜΕΙΣ δεν τα ξεχναμε και θα σας απαντησουμε συντομα !!!!
ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ
''Σοσιαλισμός με ΒαρβαΤότητα''...
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΑΓΚΛΑΝΟ...ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=mCLOmyz_l9w

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ Ε ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑΚΚΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.