Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΑΛΙ Ο ΟΛΠ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.....!!!!!

ΟΛΠ:Πρόσκληση ενδιαφέροντος για αγορά ή κατασκευή δεξαμενής τύπου panamax
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά ή κατασκευή μίας δεξαμενής τύπου panamax από τον ΟΛΠ, εγκρίνει σήμερα στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η επιλογή διευθυνόντων συμβούλων για τις δύο νέες θυγατρικές εταιρείες του ΟΛΠ, τη NΑΥΣΟΛΠ και τη Logistics OΛΠ.

Η δεξαμενή τύπου panamax θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο της NAYΣΟΛΠ. Σημειώνεται ότι στην περιουσία του ΟΛΠ ανήκει η έκταση στην οποία αναπτύσσεται σήμερα όλη η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στο Πέραμα και μέσω της νέας θυγατρικής του ο οργανισμός επιδιώκει να κάνει περισσότερο δυναμική είσοδο στην αγορά της ναυπηγοεπισκευής. Εξάλλου μέσω της Logistics OΛΠ θα επιδιώξει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΑΙΟΣΕ για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εγκριθούν τα πρακτικά της προσωρινής παραλαβής του έργου PMIS, της οριστικής παραλαβής του εξοπλισμού, του λογισμικού συστημάτων, του παθητικού δικτύου και των αδειών χρήσης του επιχειρησιακού λογισμικού SPARCN4 και πληρωμής του αναδόχου του έργου Intracom.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Σ.Σ. Αφού το απέσυρε σαν θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση επιχείρησε να το επαναφέρει και μάλιστα με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Άλλη μια οικονομική αιμοραγία για τον ΟΛΠ χωρίς ανταποδοτικότητα μάλιστα με τεράστιο κόστος για τον ΟΛΠ. Μεγάλο το κόστος επίσης για την πρόσληψη των δύο Διευθυνόντων Συμβούλων των θυγατρικών. Τελικά το ΔΣ αναβλήθηκε, αλλά διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συνεχίζουν μια επικίνδυνη τακτική για το μέλλον του ΟΛΠ σε όφελος άλλων συμφερόντων. Ακολουθεί επιστολή μας προς τη Διοίκηση του ΟΛΠ που κατατέθηκε πριν το ΔΣ της 21/6/2010.

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Α.Π.72
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο
Αναπλ. Δ/ντα Σύμβουλο
Μέλη Δ.Σ. ΟΛΠ

Θέμα: Συνεδρίαση Δ.Σ. ΟΛΠ της 21-6-2010

Διαπιστώνουμε από την ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. ΟΛΠ της 21-6-2010 και συγκεκριμένα στο δεύτερο θέμα, ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. πρόκειται να αγοράσει ή να κατασκευάσει πλωτή δεξαμενή τύπου PANAMAX. Λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΛΠ, το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων που ήδη έχει και τη γενικότερη οικονομική κρίση, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη του Οργανισμού από μια δραστηριότητα που δεν υπάρχει κερδοφορία αλλά το αντίθετο, εκφράζουμε δε σοβαρές επιφυλάξεις για την απόσβεση της συγκεκριμένης επένδυσης. Τονίζουμε δε, ότι κατά τη χρήση του 2009 ο ΟΛΠ δαπάνησε για τη δραστηριότητα της ναυπηγοεπισκευής 6,5 εκ. €. Το όποιο όφελος από αυτή την επένδυση θα προκύψει μόνο για τις εταιρείες και τους εργολάβους επισκευής πλοίων που θα κάνουν χρήση της δεξαμενής οι οποίοι δεν συμμετέχουν καθόλου στην συγκεκριμένη επένδυση. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. ΟΛΠ όπου οι ίδιες εταιρείες αρνήθηκαν να κάνουν χρήση της σκοπιμότητας για ανάλογη προμήθεια από τους ίδιους λόγω του ότι κρίθηκε ασύμφορη η επένδυση.
Θεωρούμε ότι στο ήδη διαμορφούμενο περιβάλλον και τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες ο ΟΛΠ θα δεχθεί ένα ακόμα σημαντικό οικονομικό πλήγμα με σοβαρές συνέπειες για τη λειτουργία και το μέλλον του Οργανισμού.
Σε ότι αφορά στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. ΟΛΠ της 21-6-2010, διαπιστώνουμε μια ακόμα σοβαρή οικονομική αιμορραγία του Οργανισμού του ύψους των 390.000€ για την παροχή οικονομικών συμβουλών από την Τράπεζα Πειραιώς και της Πειραιώς Real Estate. Αναρωτιόμαστε για την αναγκαιότητα και τα αποτελέσματα αυτής της δαπάνης και αξίζει να παρατηρήσουμε ότι στην υπ. αρ. 88/17.4.06 απόφαση του Δ.Σ. ΟΛΠ αποφασίστηκαν αναθέσεις για εκπόνηση μελετών συνολικού κόστους 548.000€ χωρίς να γνωρίζουμε ποια ήταν τα οφέλη για τον ΟΛΠ.
Θεωρούμε ότι είναι σωστό να περιμένουμε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους και αφού υπάρξει σχετική οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι προς όφελος του Οργανισμού και του δημοσίου συμφέροντος, να επανεξεταστούν οι προτάσεις της Διοίκησης.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΟ ΣΑΣ ΜΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΠΑΚΕΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΛΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΟ ΣΑΣ ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΠΟΥ ΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΔΩ ΜΕΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΥΡΙΟ ΣΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 7001 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ(ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ}ΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΙΧΕΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.
ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΑΓΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΚΟΣΜΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΧΓΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.
ΕΠΕΙΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΜΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.

CooLis είπε...

''ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ & ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ (HOLDINGS Co's)" ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ....
Για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ (το Δημόσιο κατέχει το 74% σε κάθε έναν Οργανισμό) και τα 10 περιφερειακά λιμάνια (το Δημόσιο κατέχει το 100%), στόχος είναι η δημιουργία μιας ή περισσοτέρων διευρυμένων εταιρικών οντοτήτων, στις οποίες θα περιέλθουν οι οργανισμοί λιμένων της χώρας. Στη συνέχεια θα προωθηθεί η ανάπτυξη υπηρεσιών λιμένων σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους, και η είσοδος των εταιρικών οντοτήτων στο Χρηματιστήριο, με διατήρηση τουλάχιστον του 51% από το Δημόσιο.

CooLis είπε...

o ΑΝΩΜΕΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ 'ΞΕΣΚΙΣΕΙ' , ''ΛΟΓΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ''...
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, "η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην εμπορική κίνηση και τη ναυτιλιακή αγορά, η έναρξη λειτουργίας του νέου Προβλήτα Ι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και η εν εξελίξει τουριστική περίοδος, μας επιβάλλουν για λόγους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να παρασταθούμε για ένα ακόμα τρίμηνο στους πελάτες και τους χρήστες των υπηρεσιών του λιμανιού, διατηρώντας σταθερά τα τιμολόγια μας. Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος προχωράει σε νέα ολοκληρωμένα συστήματα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, θα εξοικονομήσει πόρους από άλλες πηγές και κυρίως από τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών".

CooLis είπε...

http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=47585&subcategory_id=2

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια τι διαολο γινεται εκει στο ΣΕΜΠΟ; αυτες οι τεραστιες καθυσερησεις με τις διακοπες ρευματος..και μαλιστα απο τον δικο μας υποσταθμο που οφειλονται; υπαρχουν η οχι ρητρες για τα προβληματα που παρουσιαζουν τα μηχανηματα; κατι μαγκες, δαγκες, Νταγκες που κυκλοφορουν εκει μεσα τι λενε για ολα αυτα; κατι κτηριαρχες ( !!!!!) γυμνασιαρχες και δεν ξερω και γω τι αλλο εχουν επινοησει τι κανουν εκει στο χωρο;
κατι τυποι με βερμουδες και σαγιοναρες τι κανουν κατω απο τις γερανογερφυρες; ηλιοθεραπεια στην παραλια του κερατσινιου την εχουν δει;
αντε να δουμε τι θα γινει ρεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

http://www.portnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6376:o-d-karidis-gia-to-asfalistiko

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν πας στο διαολο κ εσυ κ καρυδη τον πουλο λεμε

Ανώνυμος είπε...

αγιε ΄΄κουτσε΄΄ ελα στο λιμανιιιι τραλαλα τραλαλα

CooLis είπε...

ΑΠΟ ΑΝΩΜΕΡΟ ΣΕ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ,ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ:
http://www.youtube.com/watch?v=_59kPfMPvqk

CooLis είπε...

«Σε εποχές κρίσης δεν έχει κανείς άλλη λύση από το πραγματοποιήσει
ανοίγματα» υποστηρίζει με τη σειρά του και ο αρμόδιος για τις
διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές υπουργός Χ. Παμπούκης, που
εκθειάζει ως πρότυπο τη συμφωνία με την κινέζικη Cosco.
http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/die-zeit-%C2%AB%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπημενος τραπεζιτης του ΠΑΣΟΚ και εκ των ιδρυτων του κομματος ειναι ο λαγος που θα κανει το μεγαλο γκροσο κολπο.(ΣΑΛΑΣ}
Μονο που τωρα ο κοσμος ειναι και ενημερωμενος και υποψιασμενος.
Τοσα χρονια στην εξουσια ρε πασολοσκυλια δεν βαρεθηκατε να ξεσκιζεται δημοσια περιουσια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΠ.
ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,

Ανώνυμος είπε...

Αυτος που ξεσκισε το συστημα με τις αποκαλυψεις του και ειδικα τους καρχαριες του πασοκ εκτελεστηκε με τον πιο ανανδρο τροπο.

Ανώνυμος είπε...

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/07/blog-post_1679.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.portnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6406:kryboun-ergatika-atyxhmata-sto-sep&catid=17&Itemid=32

Ανώνυμος είπε...

emis ta legame stous fortigantzides kai afti elegan na pouli8i to limani to 8imaste emis tous sinxorame kai imaste mazi tous ston agona tous pros tin dimokratiki sosialistiki eksixronistiki kivernisi[se aftous tous kseftiles kai stous prohgoumenous]