Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
ΣΤΙΣ 29 ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ !
Της
Αγγελικής Καλλή
για την Ημερησία
Αναδημοσίευση
Στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά κατεβαίνει στις αρχές Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Ζιαμπάο να επισκεφθούν την προβλήτα ΙΙ που από την 1η Ιουνίου 2010 έχει περάσει στη διαχείριση του ομίλου της Cosco. Με αυτό τον τρόπο, προφανώς θα επιδιώξει να περάσει στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να προσελκύσει, αλλά και να υποστηρίξει μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές της χώρας, ιδιαίτερα στις ναυτιλιακές μεταφορές.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου τριήμερη επίσκεψη στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθεί στην επένδυση της κρατικής Cosco στον Πειραιά, ενώ θα συνοδεύεται και από τον πρόεδρο του ομίλου Wei Jiafu. Η Cosco έχει ανακοινώσει ότι στο διάστημα έως το 2015 θα πραγματοποιήσει στο λιμάνι του Πειραιά επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να διακινεί σε ετήσια βάση 3,7 εκατ. teus, με στρατηγικό στόχο να τον καταστήσει κύρια πύλη φορτίων προς τη Νότια, Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τις γύρω περιοχές. Γι' αυτό τον λόγο έχει συστήσει συνασπισμό με τρεις ακόμα ναυτιλιακές εταιρείες από την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινεζική αντιπροσωπία θα συζητήσει παράλληλα με την κυβέρνηση το ενδιαφέρον που υπάρχει από την Κίνα να προχωρήσει στην επένδυση για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ που «κουμπώνει» με τις στρατηγικές της επιδιώξεις.
Με κοινό σχήμα
Στην προηγούμενη επίσκεψη του προέδρου της Cosco στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί μεταξύ Cosco και ΟΛΠ, η πιθανότητα μέσα από ένα κοινό σχήμα να κατέλθουν στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί από την Τραινοσέ. Μάλιστα ο ΟΛΠ σκοπεύοντας να διεκδικήσει μία θέση στην αγορά των logistics έχει συστήσει θυγατρική εταιρεία την Logistic OLP. Πηγές του Οργανισμού ανέφεραν ότι το κοινό επιχειρηματικό σχήμα θα αποτελέσει το αντικείμενο της συζήτησης των δύο πλευρών, καθώς υπάρχει γενική συμφωνία για μία κοινή κάθοδο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου