Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΟΛΠ : Η «φιλική διευθέτηση» οδήγησε στην έξοδο τον κ. Ν. Μουστάκη

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011



√Παραιτήσεις στο Λιμάνι, όπως πρώτο έγραψε το Portnet.gr

Αποχώρησε από την θέση του μέλους του Δ.Σ., ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Ν. Μουστάκης, όπως πρώτο από το πρωί της Δευτέρας έγραψε το Portnet.gr. Δημοσιογραφικές πληροφορίες του Portnet.gr αναφέρουν ότι βασικός λόγος της παραίτησης του ήταν η διαφωνία που εξέφρασε ενώπιον του Δ.Σ. του ΟΛΠ για την ενεργοποίηση συγκεκριμένης πρόβλεψης της Σύμβασης Παραχώρησης προς την COSCO περί «φιλικής διευθέτησης». Εξέλιξη που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών, εξουσιοδοτούνται να διερευνήσουν τις όποιες «γκρίζες ζώνες» προκύπτουν απ’ την Σύμβαση Παραχώρησης, πριν οι δύο πλευρές προσφύγουν στην Διαιτησία. Φυσικά, για ευνόητους λόγους, η σημασία της συγκεκριμένης παραίτησης φαίνεται να «υποβαθμίζεται». Προφανώς γι’ αυτό, στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΛΠ, γίνεται λόγος για τρεις αποχωρήσεις, πέραν εκείνης του κ. Ν. Μουστάκη, την παραίτηση του κ. Άλκη Κορρέ, μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., που είχε γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλους της θυγατρικής του Οργανισμού (Logistics ΟΛΠ Α.Ε.), κ. Γ. Νικολούλια, ο οποίος πάντως αποχωρεί, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΛΠ, συνεχίζοντας την καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν ΟΛΠ και ΣΕΠ (δηλ. COSCO), καταφέρουν τελικά να βρουν μέσω της «φιλικής διευθέτησης» ένα mondus vivendi ή οδηγηθούν μοιραία στην Διαιτησία. Κάτι που θα κριθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γ. Ανωμερίτης, η λύση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν απ’ τις «γκρίζες ζώνες» μεταξύ ΟΛΠ – COSCO, μέσα από την «φιλική διευθέτηση» θα πρέπει να έχει βρεθεί μέσα στις επόμενες μια – δυο βδομάδες.

Απομένει να αποδειχθεί εάν η παραίτηση του κ. Ν. Μουστάκη λειτουργήσει ανασταλτικά στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης μέσω της «φιλικής διευθέτησης», καθώς υπάρχει πάντοτε και ο «παράγοντας χρόνος», που λειτουργεί πιεστικά εις βάρος του καλού κλίματος μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων στο λιμάνι εταιρειών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι είναι, όπως όλοι γνωρίζουν στο λιμάνι, η σχέση των δύο φορέων, ΟΛΠ και COSCO, με τον μεγαλύτερο δυνητικό πελάτη και των δύο, την MSC, εκείνοι που κυρίως διαμορφώνουν τις «γκρίζες ζώνες», το καθεστώς των οποίων πρέπει να αποσαφηνιστεί.
portnet.gr

2 σχόλια:

limanoskylo είπε...

Σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ στις 21.2.2011 οι κύριοι συνάδελφοι συνδικαλιστές κατηγορούν συλήβδην τον Μουστάκη για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον ΟΛΠ. Λες και το πάνω χέρι στην ηγεσία δεν το έχει ο Ανωμερίτης και οι λοιποί. Τον κατηγόρησαν απλά γιατί δεν ήταν κομματόσκυλο και γιατί δούλευε μέρα νύχτα ο άνθρωπος.Τώρα που τα βρόντηξε και έφυγε ο Μουστάκης επιμένοντας να υπογραφτεί η Σύμβαση με την MSC σε αντίθεση με τον Ανωμερίτη που πάει να δώσει γη και ύδωρ στην COSCO τι έχουν να πουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές ; Το ΣΕΜΠΟ καταρρέει καθημερινά ! Δώσαμε 200 εκ να το φτιάξουμε και καθόμαστε και το κοιτάμε. Αυτοί οι συνδικαλιστές που κατηγορούσαν μόνο το Μουστάκη δεν έχουν να πούν τίποτα για τον Ανωμερίτη, για τον Διαμαντίδη, για τα άλλα γηρασμένα στελέχη του ΟΛΠ; (αλλά τι να πούνε αφού ο ένας εξ αυτόν κοντεύει να γίνει δεινόσαυρος εδώ στον ΟΛΠ ..και πήρε και παράταση να κλείσει 50 χρόνια στη δουλειά )
Δεν έχουνε να πούνε τίποτα για την ανικανότητα της Διέυθυνσης του ΣΕΜΠΟ που δεν μπορεί να μοιράσει σε δύο γαΐδούρια άχυρα; πόσο μάλλον να υπολογίσει σωστά τις πόστες στις γερανογέφυρες !
Φυσικά και δεν έχουνε τι να πούνε παρά μόνο να εξαπολύουν κατηγορίες δεξιά και αριστερά προσπαθώντας μέσα από αυτή τη διαδικασία να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους, να εκλέγονται και στην ΓΣΕΕ και να παραμυθιάζουν τα μέλη τους ότι για όλα φταίει η κακιά δεξιά ( όχι ότι αυτοί δεν ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν το δρόμο και αυτοί τον ακολουθούν σαν πιστά σκυλιά ) ότι φταίει ο Μουστάκης ή όποιοδήποτε άλλο τυχαίο πρόσωπο ή και οι κακοί λιμενεργάτες.
Να χαίρονται λοιπόν τα μέλη τους που πανηγύριζαν σήμερα στην ΚΕΣΜ-ΟΚΥΜ που "έφυγε επιτέλους το κάθαρμα ο Μουστάκης " όπως βροντοφώναζαν.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση τους
http://e-limania.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΒΡΕ ΛΙΜΑΝΟΣΚΥΛΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΣΜ-ΟΚΥΜ ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΟΝΑΖΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΙΧΝΟΥΝ ΕΜΑΣ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ