Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταρρυθμίσεις-εξπρές με το βλέμμα στην Τρόικα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να προλάβουν να προωθήσουν όποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν μέσα στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα την επόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα, όπως ζητήθηκε μετ' επιτάσεως από τους τεχνοκράτες της Τρόικα την προηγούμενη Πέμπτη με τα γνωστά αποτελέσματα, το υπουργείο Οικονομικών εναποθέτει τις ελπίδες του στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που βάλτωσαν τους τελευταίους μήνες ώστε να βελτιώσει και την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας ενόψη του Εcofin που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία.

Έτσι, η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να ανοίξει εδώ και τώρα όλα τα μέτωπα:

•Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί συζητείται στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο (στις 4 το απόγευμα) και αναμένεται να λάβει έγκριση.
•Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη 1,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011, όπως ζητά η ΕΕ.
•Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας, όχι όμως και σε μόνιμους υπαλλήλους στο στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ όπως διαβεβαίωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.
•Άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ χωρίς εξαιρέσεις. Σημειώνεται ότι η Τρόικα δεν δέχεται το κόλπο της «προσωπικής διαφοράς» που εφηύρε το υπουργείο για τις προνομιακές ομάδες εργαζομένων (εφορείες, κλπ)
•Αμεση κατάργηση όλων των ανενεργών και άνευ αντικειμένου φορέων του Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και αμέσως μετά (στις 12.00) θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον τραπεζικό κλάδο.

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

vagelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=C0UNqVCQjD0