Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΣΑΝΔΡΕΣ

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης απ’ τον Εμπορικό Σύλλογο και φορείς του Πειραιά

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από: Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευμάτων Μεταφορών, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, Ομοσπονδία Εκτελωνιστών Ελλάδος, Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφορέων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων, Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιά, Ένωση Αγανακτισμένων Αποφασισμένων Ελλήνων, Σύνδεσμο Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η ΕΛΠΙΣ», Ένωση Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Πειραιώς & Περιχώρων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», Κυθηραϊκή Ένωση Πειραιά, Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Πειραιά. Επίσης, η κα Σαμαρά Κρίσπη, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Μονάχου, Πρόεδρος Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών και ο κ. Γ. Κασιμάτης, Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.






Οι παρευρισκόμενοι εξέδωσαν την ακόλουθη Διακήρυξη:


«Η Ελλάδα διέρχεται την βαρύτερη μεταπολεμική κρίση. Κρίση όχι μόνον οικονομική, αλλά και θεσμική, πολιτική, κοινωνική και ηθική. Η συσσώρευση προβλημάτων δεκαετιών και λανθασμένων πολιτικών, οδήγησε σε γενικευμένη κατάρρευση, τις συνέπειες της οποίας καλούνται πλέον να επιφορτιστούν αποκλειστικά οι πολίτες. Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει την κρισιμότητα της συγκυρίας. Όμως, είναι ανεπίτρεπτη η υπέρβαση ορισμένων ορίων, που έχουν ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε όχημα επιβολής εξοντωτικών και κατάφωρα άδικων ρυθμίσεων, που συνθλίβουν το δοκιμαζόμενο μέσο πολίτη.

Μέσα στις κρίσιμες αυτές συνθήκες, η περιχαράκωση κάθε επαγγελματία και επιστήμονα αποκλειστικά και μόνο γύρω από επαγγελματικές ενασχολήσεις και διεκδικήσεις αμιγώς κλαδικές ή ατομικές δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Απαιτείται συλλογική δράση και ενεργοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών τάξεων και ομάδων.

Αναλαμβάνουμε, σ’ αυτό το πνεύμα, μία συλλογική πρωτοβουλία, με στόχο τη συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμφωνίας στη διαφαινόμενη διάλυση της μεσαίας τάξης και κατ’ επέκταση του συνόλου του κοινωνικού ιστού.

 Συναινούμε στις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους και στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών.

 Συμφωνούμε σε μια βιώσιμη και οριστική λύση για τη σωτηρία της χώρας μας.

 Απορρίπτουμε όμως τον τρόπο που η Τρόϊκα σχεδιάζει και επιβάλλει μέτρα αγνοώντας βασικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και την άκριτη εφαρμογή των επιλογών της από την κυβέρνηση.

 Απορρίπτουμε τον απόλυτο ευτελισμό της μισθωτής εργασίας.

 Απορρίπτουμε την υπερφορολόγηση που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση και τους Έλληνες στην πτώχευση και τη δήμευση της περιουσίας τους.

 Απορρίπτουμε την καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης.

 Απορρίπτουμε την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.

 Απορρίπτουμε την διάλυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και κάθε διάθεση αποδιάρθρωσης και αφελληνισμού σημαντικών κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: