Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

24ωρη Απεργία την Τρίτη 17.1.12

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Η Ένωση Λιμενεργατών καλεί όλους και όλες να συμμετέχουμε μαζικά στην παναττική 24ωρη απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 που έχει εξαγγελθεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμπληρώνονται ήδη δύο εφιαλτικά χρόνια για τους Έλληνες εργαζόμενους είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους που κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι, τους συνταξιούχους και γενικά για τις οικογένειες μας. Τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε πρωτοφανή επίθεση με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, περικοπές των κοινωνικών παροχών, αυξήσεις στη φορολογία και χαράτσια που δεν έχουν τελειωμό. Οι θεσμικές αλλαγές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό σύστημα και η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας έχουν δημιουργήσει ασφυξία στους εργαζόμενους ενώ την ίδια στιγμή επιχειρείται το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και οτιδήποτε κερδοφόρο διαθέτει ο ελληνικός λαός προς όφελος και μόνο του Κεφαλαίου και εκπροσώπων του.

Την ίδια πολιτική των περικοπών μισθών και αποδοχών των εργαζομένων βλέπουμε ότι εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και στον ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, εκτός από τις μειώσεις που έχουν ήδη γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, συνεχίζει και υφίσταται η ανισότητα στις αμοιβές νέων και παλιών συναδέλφων και επιπλέον επιχειρείται μέσω της εφαρμογής του ν.4024/11 νέα μείωση αποδοχών και μέσω αυτής, η απαξίωση της λειτουργίας του λιμανιού στο πιο παραγωγικό του τμήμα. Αναρωτιόμαστε ποιον άλλο στόχο έχει η απαξίωση του ΟΛΠ αν δεν εντάσσεται στα πλαίσια της μεθόδευσης για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση παραγωγικών τομέων;

Η Ένωση Λιμενεργατών είναι αντίθετη σε περαιτέρω μειώσεις αποδοχών συνολικότερα στις δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και ειδικότερα στον ΟΛΠ και απαιτούμε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι η εξομοίωση μισθολογικά των νέων συναδέλφων με τους παλιούς, πλήρη εφαρμογή των εκκρεμοτήτων από το πρακτικό συμφωνίας με τη Διοίκηση του ΟΛΠ είτε αυτά αφορούν οικονομικά είτε θεσμικά ζητήματα. Βασική παράμετρος είναι η διασφάλιση της λειτουργίας του ΟΛΠ με δημόσιο χαρακτήρα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και αποτροπή όλων των σχεδίων που οδηγούν σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και παραχωρήσεις παραγωγικών και κερδοφόρων λιμενικών δραστηριοτήτων.

Πιστεύουμε ότι μόνο ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Σήμερα, που βάλλονται με τέτοια σκληρότητα τόσοι εργαζόμενοι και εργασιακοί χώροι, η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε είναι περισσότερο από απαραίτητη. Από την γενικευμένη κυβερνητική επίθεση δεν μένει κανείς μας αλώβητος. Η αλληλεγγύη μας και η έμπρακτη συμπαράσταση μας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που είναι σε πολυήμερες κινητοποιήσεις όπως Χαλυβουργία, 3Ε, Λούκισσας, ΝΟΤΟΣ COM, Ναυπηγείων Σκαραμαγκά-Ελευσίνας, ALTER, Ελευθεροτυπίας και τόσων άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και του Τύπου, είναι δεδομένη και πρέπει να ενδυναμωθεί με περισσότερες κοινές δράσεις.
Η κινητοποίηση στις 17 Ιανουαρίου πρέπει να έχει μαζική συμμετοχή και να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα και την κλιμάκωση της αντεπίθεσης όλων όσων πλήττονται από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΕΛΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ.
ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΟΝ
ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

NAI TA LAMOGIA EXOYNE PIASEI TO NOHMA TWRA KAI DH8EN EINAI MAKPIA APO TOYS VOLEYTES KAI TOYS MEGALOKARXARIES.E PE MALAKES POY EIMASTE KSEXASAME?AFTOI DE MAS GAMHSANE XTES?

oceanos είπε...

Μόνο εμείς απεργούμε από το λιμάνι;
Οι άλλοι;

Ανώνυμος είπε...

απεργια για το αλτερ το οποιο οταν εμεις ματοναμε δεν λεγανε κουβεντα ουτε βεβαια κανεις αλλος ντουφεκιες για του κοσμου τα ματια ετσι δεν γινεται τιποτα ξυπνιστε

Ανώνυμος είπε...

οι άλλοι είναι εξασφαλισμένοι γιατί να κάνουν;
Και βολεμένοι είναι και δεν έχουν χάσει και ούτε θα χάσουν κάτι.
Ενώ εμείς μια ζωή ουρά, χαμένοι και γδαρμένοι

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΑΛΙ?
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.