Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο μου post " ΕΝΌΤΗΤΑ "

Διαβάζοντας ετούτο το blog κάποια χρόνια τώρα, δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως κάποτε ίσως να ήμουν και εγώ ένας από τους διαχειριστές του , για όσο τέλος πάντων διάστημα συμβεί αυτό.
Έχω ήδη ευχαριστήσει τους συναδέλφους για την τιμή που μου έκαναν και το κάνω για ακόμη μία φορά. 
Επέλεξα το πρώτο μου post να έχει τον τίτλο ΕΝΌΤΗΤΑ γιατί είναι μια λέξη που εύκολα λέγετε αλλά δύσκολα γίνετε πράξη. Για την ΕΝΌΤΗΤΑ του κλάδου λοιπόν θέλω να μιλήσω ,που τελικά είναι πιο εύκολο να γίνει πράξη από εμάς τους ίδιους, τους λιμενεργάτες.
Το ερέθισμα ήρθε από μία συζήτηση που είχα σήμερα στην αίθουσα με κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία από εμένα και κατά συνέπεια σοφότερο (καθώς όσο ζεις μαθαίνεις και ο νεότερος πάντα έχει να μάθει πράγματα από τους μεγαλύτερους). Η συζήτηση ήταν γιατί να υπάρχουν ανώνυμα σχόλια και να κάθεται ο καθένας να βγάζει την πίκρα του ή τελικά να βρίζει τον Χ συνάδελφο/η.
Η αλήθεια είναι συνάδελφοι πως εύκολα πίσω από την ανωνυμία μπορούμε να βρίζουμε ο ένας τον άλλο και να σπέρνουμε το μίσος και να απαξιώνουμε τον κάθε συνάδελφο .Η απαξίωση αυτή όμως κάποια μέρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα γυρίσει σε μας  συνάδελφοι. 
Σε κανέναν μας δεν κάνει καλό να υπάρχει αυτό το blog για να βριζόμαστε , αυτό είναι το εύκολο και τελικά χαρούμενους κάνουμε μόνο τους εχθρούς του κλάδου και ΚΑΝΈΝΑΝ άλλο .
Όλοι μας έχουμε έρθει σε ρήξη με άλλους συναδέλφους , κάποιοι από μας έχουν πει και λόγια παραπάνω , ίσως και εγώ.
 ΠΡΈΠΕΙ όμως συνάδελφοι να ενωθούμε για το ΚΑΛΌ όλων μας . ΠΡΈΠΕΙ να γίνουμε ένα σαν γροθιά γιατί το αύριο είναι στρωμένο με αγκάθια πολλά και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που διαφωνεί σε αυτό.
Ξέρω κάποιοι θα γράψουν "τι λες ρε νέε, αυτά είναι μπρούρδες", θα τους ζητούσα να το ξανασκεφτούν πριν πιάσουν το πληκτρολόγιο. 
Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι , οι περισσότεροι νομίζω , που συμφωνούν  και έτσι  ίσως καταφέρουμε να βγάλουμε και κάτι από αυτό το blog, έστω μια πρόταση ή μια λύση για κάποιο πρόβλημά μας  που μπορεί να έχει σκεφθεί κάποιος άλλος. 
Ξέρω πως τα σχόλια στα περισσότερα blog είναι ανώνυμα , μην εκμεταλλεύεστε την ανωνυμία για να διασπάτε τους συναδέλφους και τον κλάδο. Ελάτε να δούμε πόσες κοινές απόψεις έχουμε και πόσα μας ενώνουν , όχι αυτά που μας χωρίζουν συνάδελφοι .
Ελάτε να γνωριστούμε , να γνωρίσουμε τα καλά μας , να μάθουμε ο ένας τον άλλο , να μάθουμε ο ένας από τον άλλο , είμαστε συνάδελφοι και η δουλειά μας είναι το δεύτερο σπίτι μας , πρέπει να είμαστε όπως στο σπίτι μας .
Τέλος κάνω μία πρόταση σε όλους τους συναδέλφους που γράφουν σχόλια σε αυτή την γωνιά του Internet , γράψτε το όνομά σας και πείτε επώνυμα την γνώμη σας , μην βριζόμαστε , μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο . Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει γιατί είπατε την γνώμη σας , κρητική θα υπάρξει να είστε σίγουροι , αλλά κάτι στο τέλος καλό μπορεί να βγει.
Δεν θα δεχόμουν ποτέ να συμμετέχω σε αυτό αν δεν είχα κάτι να προσφέρω , αν τελικά το πετύχω θα με κρίνει η ιστορία και οι συνάδελφοι.
Ευχαριστώ και πάλι .
Καλό βράδυ 
Ας μας βρει το ξημέρωμα όλους σοφότερους.
mike v.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφήστε τις παπαριές και κοιτάτε αυτοί που εκλέχτηκαν να πάτε να διαπραγματευτήτε για την σύμβαση.... Όσοι πάλι δεν εκλέχτηκαν τα κεφάλια μέσα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟ 1/1/2013 ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΟΡΤΟΤΕΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ? ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.
ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας ετοιμαζουμε τα μπογαλακια μας για....δρομο παιδια.
ποια συμβαση? ο ''θειος'' γελαει μαζι μας και εμεις....περα βρεχει

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ 33,5 ΔΙΣ,ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ!!!!! ΡΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

επι τελους !!!! μια γνησια αληθινη σοφη με αληθινους κανονες αναρτηση !! ευγε συναδελφε !! και μη μασας τι θα σου πουν οι "παλιοι".
ενας παλιος...μα πολυ παλιος !!!

Ανώνυμος είπε...

ελάτε ρε παιδιά μη φύγουμε ακόμα, αφήστε να χαρεί για λίγο ο mike v τώρα που ανέλαβε διαχειριστής....

mike v. είπε...

συνάδελφοι ,
αν τελικά σας αρέσει αυτό που κάνετε καλά κάνετε αλλά δεν θα σας ακολουθήσω.
ΥΓ δεν ξέρω αν το ξέρετε είμαι και χοντρός ,τώρα μπορείτε να με απαξιώσετε κι άλλο να δω μέχρι που είναι τα όριά σας....

captain book είπε...

E ΡΕ....ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤAI!!

Συναδελφοι καλησπερα! Θελω πρωτα απ΄ολα να προτεινω στον διαχειριστη του blog να αρχισει να ψαχνει για διαφημiσειs, διοτι με τετοια επισκεψιμοτητα συναδελφε μαλλον θα βγαζειs περισσοτερα απο λιμενεργατηs, ! (Mιαs και μιλαμε και για προτασηs εδω μεσα). Θελω εδω τωρα αγαπητοι συναδελφοι να ζητησω ενα συγνωμη απ΄ολουs εδω μεσα, για το παρακατω αρθρο με τον παραπανω τιτλο και να μου επιτρεψετε να το αφιερωσω σε εναν συγκεκριμενο συναδελφο, ο οποιοs δημοσιευσε χτεs το πρωτο αρθρο τηs ημεραs γυρω στιs 9.20 με 9.40 π.μ και αργοτερα αφαιρεθηκε!(πιθανοτατα απο τον διαχειρηστη του blog) οπου θα τον παρακαλουσα εδω να το ξαναδημοσιευση!.Και εχουμε και λεμε...Καταρχην αγαπητε συναδελφε των 9,20 με 9.40 δεν θελω ΝΕΥΡΑ!!!Διοτι αν ακομη δεν αρχησαμε και ενοχληθηκεs με αυτα που γραφουμε εδω, να εισαι σιγουροs και να προετοιμαζεσαι οτι στην πορεια μαλλον θα χρειαστειs κανενα χαπακι!!!θελω να σου τονισω επισηs οτι εχουμε δημοκρατια (τουλαχιστον ακομη!)τουτεστιν ελευθερια σκεψηs και εκφρασηs τουτεστιν ελευθερια γνωμηs και αποψηs.(Φτανει βεβαια να τηρουμε τουs κανονεs δεοντολογιαs χωριs να προσβαλουμε την προσωπικοτιτα κανενοs)ολο αυτο συνεπαγεται οτι ειναι λογικο να μπαινουμε και να γραφουμε αυτα που μαs εκφραζουν, που σημαινει οτι λογικο να μπαινουν και να διαβαζουν αυτα που μαs εκφραζουν και γραφουμε!Εκεινο ομωs συναδελφε που με προβληματισε και με εβαλε σε σκεψειs ειναι οτι στο τελοs του αρθρου σου εγραφεs.. [ ειναι ντροπη και αισχοs για τον κλαδο τα οσα γραφονται εδω μεσα και πωs ειναι τραγικο διοτι υπαρχουν ανθρωποι τιs διοικησηs, που μπορει να παρακολουθουν τα οσα γραφουμε και πωs αυτο θα μαs αφησει χωριs οπλα για να τουs πολεμησουμε ] Και ερωτω αγαπητε συναδελφε εχουμε να κρυψουμε κατι απο αυτουs και δεν το ξερω και αν ναι ΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

!!!!!

Ανώνυμος είπε...

captain book είναι κρίμα και άδικο να μην είσαι εσυ διαχειριστής και να είναι ο mike v που δεν τα λέει έτσι ωραία όπως εσύ και είναι και χόντρος.... ΥΓ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΣΎΜΒΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΡΕ mike v?
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΕ, ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΕΞΩ, Ο 'ΘΕΙΟΣ' ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΤΑ 4000+4000+ΕΞΤΡΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΠΙΟ ΤΡΕΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΞΩΜΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.
ΦΙΛΕ! ΜΑΛΑΚΩΣΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ? ΣΕ ΤΟΥΜΠΑΡΑΝΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΓΙΝΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ.ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ. ΣΥΓΧΝΩΜΗ ΡΕ ΜΙΚΕ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ? ΦΥΓΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ?

CooLis είπε...

Τα 30 επαγγέλματα και υπηρεσίες που «ανοίγουν» από 1η Ιανουαρίου...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο καπτεκ βοοκ καλα τα λες....του πηραζουν τα σχολεια μασ εγο ειμε ΠΑΣΟΚ μεχρι το τελοσ η αλη αφου τουσ εβαλε στιν δουλια εφηγαν εγιναν χρηση αβγη πασοκ κρητη

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΚΗΣ Ο ΓΛΥΚΑΣ Ο ΟRIGINAL ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΙΑ!!!!!!!ΤΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΑΜΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ..

Ανώνυμος είπε...

Λιμάνια: «Άνοιξε η όρεξη» των Κινέζων
http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=14&contentid=19436

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα ειναι βλακειες να λεμε να εχουμε την δουλεια μας να μην την χασουμε....

captain book είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ POST .."ΔΙΑΣΠΑΣΗ"

Αγαπητε συναδελφε mike v καλησπερα!θα μου επιτρεψειs σημερα να δανειστω τον τιτλο του αρθρου σου(εστω και λιγο παραλαγμενο) για να πω καποια πραγματα. Διαβασα το αρθρο σου ΕΝΟΤΗΤΑ και πραγματικα σεβομαι την προσπαθεια που κανειs για αυτη!! Oμωs, δεν μου αρεσε που σε καποιο σημειο γραφειs να μην (διασπαμε τουs συναδελφουs και τον κλαδο)διοτι πολυ απλα συναδελφε δεν το κανουμε εμειs αλλα καποιοι αλλοι!! H ενοτητα οπωs ξερειs και εσυ ειναι ενα (πιατο που τρωγεται ευκολα) αλλα ειναι και (ενα πιατο που πλενετε δυσκολα) και θα στο εξηγησω ...H ενοτητα αγαπητε συναδελφε για να υπαρξει απαιτει καποια αλληλεγγυα στοιχεια του χαρακτηρα των συναδελφων,σε συναρτηση με καποια εργασιακα δικαιωματα και οικονομικα οφελη και σε συναρτηση με καποιεs προσπαθειεs και αγωνεs που επρεπε να γινουν και δεν εγιναν...Που σημαινει...Πωs δεν μπορει να υπαρξει ενοτητα αν δεν υπαρξει συναδελφικοτητα και δεν μπορει να υπαρξει συναδελφικοτητα αν δεν υπαρξει ισοτητα και ιση αμοιβη και ολα αυτα μαζι ποτε δεν θα υπαρξουν αν δεν προσπαθησουν καποιοι..Και ποιοι ειναι αυτοι οι καποιοι που δεν φροντησαν για ΑΥΤΟ?

mike v. είπε...

συνάδελφε captain book,
δεν συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου και αλλά πραγματικά χαίρομαι που ανοίγεις το θέμα της συναδελφικότητας.
Πρώτα θέλω να σου εξηγήσω πως το post αυτό το έγραψα σαν εισαγωγικό για το τι θέλω να προσφέρω εγώ σε τούτο το blog , αν θέλεις ποια είναι τουλάχιστον η πρόθεσή μου. Είμαστε λαός που μας "αρέσει" ο διχασμός για τον λόγο , κατά την γνώμη μου , ότι σχεδόν πάντα υπήρχε ένας ξένος παράγοντας που είχε λόγο στα γενόμενα αυτού του τόπου.
Υπάρχει όμως κάτι χαρακτηριστικό σε αυτόν το λαό , που δεν υπάρχει σε κανέναν στον κόσμο , το φιλότιμο. Αυτό το φιλότιμο μας θέλω να χρησιμοποιήσουμε και να δεις που τελικά αν τα καταφέρουμε θα πάμε σίγουρα και σαν κλάδος ένα βήμα εμπρός .
Δεν νομίζω πως είναι μεγάλο πράγμα να μην βριζόμαστε εδώ μέσα , ως και μόνο σαν κανόνα ευπρέπειας. Το να απαξιώνουμε το τάδε συνάδελφο κακό κάνει μόνο σε μας και σε κανέναν άλλο.
Σίγουρα σαν άνθρωποι έχουμε πολλές διαφορές αλλά νομίζω πως μπορούμε να κρατήσουμε εύκολα αυτόν τον κανόνα. Και αναφέρομαι σε όλους μας.
Τώρα όσον αφορά τον θέμα της συναδελφικότητας , η συναδελφικότητα νομίζω πως δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την ίση αμοιβή . Έχει να κάνει με τον άνθρωπο , αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον γύρω του ,της δουλειάς εννοώ και ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα περάσει λούφα να το πω έτσι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι συνάδελφος και να δεις που κάποια μέρα θα γίνει και αυτός. Και αν δεν γίνει ,θα δεις πως η συναδελφικότητα που δίνεις στους γύρω σου ,θα επιστρέψει από άλλους που θα το αναγνωρίσουν και η ικανοποίηση σου θα είναι τεράστια συνάδελφε .
Όσο για την διάσπαση , εγώ θα την ονομάσω διαχωρισμό , πράγματι κάποιοι από τη αρχή μας διαχώρισαν και δυστυχώς ακόμη συνεχίζει. Θεωρώ πως έχουν γίνει λάθη από την προηγούμενη διοίκηση του σωματείου μας και για αυτό έχω γράψει εδώ μέσα πως πρέπει να αλλάξει κάτι και στα πρόσωπα , αφού όπως έχω αναφέρει ξανά έτσι ψήφισε ο κόσμος, αλλά κυρίως στην τακτική. Ακούω σήμερα ορισμένους παλιούς συναδέλφους που έστω και αργά , καθώς έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ,διαπραγμάτευσης με την διοίκηση (ούτε για την δόση τόση διαπραγμάτευση) χωρίς αποτέλεσμα, να φωνάζουν για την υπογραφή της. Καλό είναι να φωνάξουμε όλοι μαζί , να πιέσουμε όσο μπορούμε και που ξέρεις ίσως κάτι βγει. Αλλά κατά την γνώμη μου όχι με την ίδια τακτική που μέχρι σήμερα πηγαίναμε, για αυτό πιέστε τους συμβούλους να δούμε αλλαγές. Δεν θέλω συνάδελφε , ούτε και εσύ νομίζω, να με προλαβαίνουν οι εξελίξεις . Πολλές ΔΕΚΟ υπέγραψαν συμβάσεις προεκλογικά όταν εμείς περιμέναμε τι; Τις εκλογές να βγει το κόμμα μας ;
Σήμερα τις μετοχές μας ,σαν ΔΕΚΟ εννοώ ,τις έχει το ΤΑΙΠΕΔ και όχι πλέον το ΥΠ.ΟΙΚ.. Όχι σήμερα , από τον Μάιο , όπου έχουν περάσει 6 μήνες , που τις πήρε και ουσιαστικά αυτό είναι που κάνει κουμάντο στο Οργανισμό ,έχει γίνει κάποια επαφή από πλευράς σωματείου με το ΤΑΙΠΕΔ στο να πιέσουμε για να υπογραφεί η σύμβασή μας ; Μάλλον όχι συνάδελφε , γιαυτό πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε τακτική και πρέπει να το φωνάξουμε όλοι μαζί να το ακούσει το νέο συμβούλιο και να δούμε αλλαγές . Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι το αύριο που θα έρθει το χ κόμμα στην εξουσία , είναι κοντά και θα μας λύσει όλα μας τα προβλήματα .
Εγώ πάντως ψευδαισθήσεις δεν έχω.

Καλημέρα σε όλους.

mike v. είπε...

Αν όχι πολλές ΔΕΚΟ η ΔΕΗ τουλάχιστον.




ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ…

mike v. είπε...

και για να εξηγούμε δεν κατηγορώ κανέναν ότι πράττει κομματικά αλλά για ολιγωρία , δεν ξέρω ίσως να κάνω λάθος . Ακούω απόψεις συνάδελφοι.

Ανώνυμος είπε...

εεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!
γεια σου ΜΑΙΚ .ΡΕ ΣΑΝ ΠΙΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ
ΣΑΝ ΠΙΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ

captain book είπε...

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ!!

Συναδελφε mike v καλησπερα για μια ακομη φορα! Ευχομαι να μην σε βαρεθω και'συ το ιδιο εμενα! Χαιρομαι που υπαρχει εναs συναδελφοs και κανουμε πραγματικο διαλογο! Μου αρεσει το επιπεδο σου και πανω απ΄ολα η ταπεινοφροσυνη σου (σπανιο χαρισμα!) Οπωs εχειs καταλαβει μου αρεσει να σχολιαζω και τα αρθρα σου και θα το κανω και σημερα!Θα ξεκινησω με τον διχασμο και θα πω πωs πραγματι, ετσι ειναι!Ο διχασμοs υπηρχε παντα στο αιμα του ελληνικου λαου (βλ αρχαια,βυζαντιο κτλ)και παντα τουs διχαζε,τωρα το που οφειλετε αυτο...? ειναι κατι που θα πρεπε να απασχολει τουs ιστορικουs και λιγοτερο εμαs,αν και η ταπεινη μου αποψη ειναι πωs ισωs οφειλετε στιs κατακτησειs και τουs κατακτητεs λεω..(ισωs).Διαβασα πιο κατω το αρθρο σου και εγραφεs καποια πραγματα για το φιλοτιμο,την συναδελφικοτητα και τον διαχωρισμο και εχω την εντυπωση συναδελφε οτι εδω τωρα παιζουμε με τιs λεξειs!Διοτι αν θεs να ονομασουμε την εκμεταλευση (φιλοτιμο) την κοροιδια(συναδελφικοτητα)και την διασπαση(διαχωρισμο) Ε..αs το κανουμε..! Παντωs εμειs δεν ειμασταν ποτε διασπασμενοι και διαχορισμενοι αλλοι τον εκαναν με τιs πραξειs τουs και τα εργα τουs!Και οπωs ξερειs το φιλοτιμο το δειξαμε ολοι μαs με το παραπανω (βλ.λασυ,καβοδεσια παραπανω αυτ. κλπ). Θα σταματησω τωρα λιγο συναδελφε mike v στο θεμα τηs συμβασηs.Πιστευω απολυτα αυτο που λεs!πωs πρεπει να γινει κατι τωρα και μπραβο σου!Oμωs συναδελφε μακαρι να βγω ψευτηs αλλα νομιζω οτι ειναι αργα!Και ειναι αργα συναδελφε διοτι εχω την εντυπωση οπωs γραφειs.. πωs μαs προλαβαν οι εξελιξειs των γεγονοτων.Και δυστηχωs για μαs γιατι νομιζω πωs υπηρξαν καλυτερεs μερεs για κατι τετοιο αλλα...δεν το εκμεταλευτηκαμε...Ποσεs φορεs τουs φωναζαμε για αυτο!και τι καταλαβαμε? Tιποτα..! τα παντα εφτασαν εδω απο ενα πραγμα το ειπεs πολυ σωστα ολιγωρια! Τωρα.. το αν καποιοι περιμεναν να βγει το κομα μαs...και αν καποιοι περιμεναν να γινουν γενικοι γραμματειs λιμενων...σε συνδιασμο με την ασχημη εξελιξη των γεγονοτων... και σε συνδιασμο με μικροπολιτικα παιχνιδια...αν δεν υπογραφει συμβαση, με εστω, καποιουs, λιγουs ευνοικουs ορουs, Toτε συναδελφε αυτο θα σημαινει ενα πραγμα..ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ!!