Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"Μάλιστα, κύριε Συνταγματάρχα!!"


Του Νικήτα Σγούρου


Και η οικογένεια του πατερά του και η οικογένεια της μητέρας του είναι πολιτικοποιημένες οικογένειες εδώ και πολλά χρόνια. Και οι δύο παππούδες του έπιναν νερό στην υγειά του μαύρου καβαλάρη (για τους νεότερους Νικόλαος Πλαστήρας) γιατί του χρωστούσαν τη ζωή τους μετά τη τραγική κατάληξη της Μικράς Ασίας στα 1922.

Όταν μαζεύονταν οι οικογένειες, συνήθως σε ονομαστικές εορτές, τα θέματα συζήτησης κατά 70% ηταν για πολιτικά και κατά 30% για το ποδόσφαιρο.

Επειδή το μήλο κάτω από  τη μηλιά θα πέσει και επειδή είναι γενιά της μεταπολίτευσης (τρομάρα του!!!) έχει κάποια γνώση περί των πολιτικών και συνδικαλιστικών πεπραγμένων κύρια από το 1974 μέχρι σήμερα.

Πολλές πολιτικές συζητήσεις έχουν γίνει στην οικογένεια του και πολλές του έχουν μείνει αξέχαστες. Μια από αυτές ήταν το Γενάρη του 1977 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία. Τα σχολεία ήταν όλα κλειστά και η επιτυχία της απεργίας, κατά γενική ομολογία, ήταν πολύ μεγάλη.

Τότε σε μια απ’ αυτές τις συναντήσεις ο πατέρας του, μ’ ένα βαθμό υπερβολής- είπε-  ότι αν επιστρατεύσουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα πέσει η κυβέρνηση. Όλοι συμφώνησαν μαζί του γιατί όλοι θεωρούσαν τη πολιτική επιστράτευση σαν έσχατη λύση και ουσιαστικά σαν έμπρακτη αδυναμία της κυβέρνησης  για διάλογο.

Η πρώτη πολιτική επιστράτευση στην Ελλάδα, μετά τη χούντα, ήταν των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και έγινε το Φλεβάρη του 1977. Από το 1974 και για την επόμενη δεκαετία, θυμάται την επιστράτευση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στη κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Το πολύ πολύ να έχουν γίνει ακόμα μία ή δύο φορές που του διαφεύγουν.

Όλες τις φορές είχε γυρίσει μπούμερανκ στη κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που δεν θυμάται πόσες έχουν γίνει!!!

Τώρα δεν κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση γιατί δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ;;; Θα μας το απαντήσει, αν μπορεί,  ο ιστορικός του μέλλοντος !!!...

Πρόσφατα οι «συνταγματάρχες» κ. κ. Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης . . . αποφάσισαν και διέταξαν την επίταξη προσώπων και πραγμάτων αρχής γενομένης από το μετρό. Επίσης αποφάσισαν και διέταξαν ότι . . . «οποίος ξαναβγάλει μιλιά θα του κόψουμε τη γλώσσα απ’ τη  ρίζα!!!».

Και μη μας πουν οι κ. κ. Βενιζέλος και Κουβέλης  ότι ο «κακός» Αντώνης Σαμαράς φταίει για όλα, αυτοί δε ζουν στο διάστημα . . .

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση των κ. κ. Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη  αποφάσισε να παροπλίσει τη Βουλή των Ελλήνων και να «κυβερνάει» με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τώρα ήρθε η επιστράτευση.

Αύριο τι μας περιμένει ; ; ;

Προ ημερών περνούσε από τη Πατησίων. Εκεί είναι ένα νεοκλασικό που έξω έχει μια ταμπέλα με τίτλο «Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας». Θεωρεί ότι πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης είναι το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, παρά αυτό το κτήριο. Στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια γίνεται, κατά το κοινώς λεγόμενο, ΧΑΜΟΣ. Το ξέρουν και οι πέτρες. Από εκείνο το κτήριο δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Για να μη πει ότι είναι εσκεμμένη αυτή η αδράνεια, προτείνει το συγκεκριμένο κτήριο να μετονομαστεί σε  «Μουσείο Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας». Θα έχει περισσότερη ζωντάνια!!!



Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: