Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γ.Ανωμερίτης: Αντίθετος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ




Αντίθετος με κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μέσω πώλησης μετοχών του, εμφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης. Διατηρώντας τις απόψεις που έχει διατυπώσει ανά διαστήματα, ο επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι μόνο μέσω παραχωρήσεων πρέπει να επιτευχθεί η ανάπτυξη του Πειραιά, ενώ μία ολική πώληση μετοχών του ΟΛΠ θα αντιμετωπίσει μεγάλα νομικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν για τα λιμάνια και τις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές, Δημήτρης Θεολογίτης, απαντώντας σε ερώτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Ν. Αναστασόπουλου, σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η επιτροπή γύρω από την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην Cosco, είπε ότι μία έρευνα δεν σημαίνει πάντα ότι υπάρχει «φωτιά».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλες οι παραχωρήσεις πρέπει να γίνονται με ενιαία κριτήρια και όχι με βάση το μέγεθος αν πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτή όπως η Cosco ή για ένα μικρότερο. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι τις επόμενες μέρες στην επιτροπή «κλειδώνει» το σχέδιο Οδηγίας με το οποίο θα θέτει ενιαίο πλαίσιο στις παραχωρήσεις προς ιδιώτες.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

2 σχόλια:

petros petrou είπε...

''..μόνο μέσω παραχωρήσεων πρέπει να επιτευχθεί η ανάπτυξη του Πειραιά, ενώ μία ολική πώληση μετοχών του ΟΛΠ θα αντιμετωπίσει μεγάλα νομικά προβλήματα.''Δηλαδή ό,τι έγινε με την Cosco και την προβλήτα Ι το θεωρεί καλό και πρέπει να επαναληφθεί γιά όλα τα ''φιλέτα'' του ΟΛΠ. Είναι η μέθοδος της ''σαλαμοποίησης'' και της παραχώρησης γιά 35 και βάλε χρόνια.Έτσι το λιμάνι το δίνουμε σταδιακά, δεν απολύουμε το προσωπικό όλους μαζί, άρα και οι αντιδράσεις θα είναι περιορισμένες και επί πλέον αποφεύγουμε την ''ολική πώληση μετοχών του ΟΛΠ(που) θα αντιμετωπίσει μεγάλα νομικά προβλήματα''!Αν με αυτό ισχυρίζεται ότι είναι αντίθετος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ακόμα και τώρα που η Cosco έχει δημιουργήσει κράτος εν κράτει,υποτιμάει πολύ τη νοημοσύνη των εργαζομένων του ΟΛΠ.

CooLis είπε...

Παίρνει φόρα για την ''Μεγάλη Κωλοτούμπα'' ο ''παππούς'',μου φαίνεται...