Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς για μια ακόμα φορά, εξήγγειλε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά. Η πραγματικότητα, όμως, τον έχει διαψεύσει

 

 Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, στα πλαίσια της αγωνιώδους προσπάθειάς του, να ξαναζεστάνει την πλαστή εικόνα του success story.
Σήμερα, παραβρέθηκε στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της ZTE και της COSCO, υποσχόμενος μάλιστα, τη δημιουργία 600 θέσεων εργασίας.
Αλήθεια, πού είναι οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όταν πέρυσι πάλι, ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewllet Packard; Τότε, μάλιστα, εγκαινίασε και τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, η οποία μέχρι σήμερα, δεν έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία.
Η κυβέρνηση, παίζοντας με την αγωνία των χιλιάδων ανέργων που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της, εξαγγέλλει ή «διαρρέει» κατά καιρούς, χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά από την επένδυση της COSCO, αποφεύγοντας την αλήθεια. Την αλήθεια που είναι, ότι εκατοντάδες σταθερές θέσεις αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας χάθηκαν και αντικαταστάθηκαν από κυμαινόμενο αριθμό θέσεων επισφαλούς απασχόλησης, σε συνθήκες γαλέρας.
Σε ένα μόνο σημείο μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαμαρά, ότι το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας. Αφού είναι έτσι, γιατί σπεύδει λοιπόν να ξεπουλήσει τον ΟΛΠ και να διασφαλίσει οφέλη σε μονοπωλιακά επιχειρηματικά συμφέροντα, αφαιρώντας από τη χώρα πόρους και καταργώντας σταθερές θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που συναντά την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων, των παραγωγικών και αυτοδιοικητικών φορέων του Πειραιά; Η χώρα και η κοινωνία, έχει ανάγκη από την ύπαρξη ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και όχι από φιέστες κενές περιεχομένου, που γίνονται για προεκλογικούς λόγους.

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: