Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εντονες αντιδράσεις για το ξεκίνημα πώλησης ΟΛΠ

 
Ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, όπως γνωστοποίησε με μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ ενώ ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες έντονες αντιδράσεις.

Είναι ενδεικτικό, ότι οι πρώτες αντιδράσεις προκλήθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διότι όπως εξήγησε στο Pireas2day.gr ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης «όπως είπαμε και στην Βουλή δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η διαδικασία εάν δεν ρυθμιστούν πρώτα σημαντικά θέματα, όπως είναι η σύσταση και λειτουργία της θεσμοθετημένης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και η θεσμοθέτηση και λειτουργία της Αρχής Λιμένος Πειραιά. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει έτσι μια τέτοια διαδικασία».

Ο κ. Καρύδης πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαίο να γίνει, επίσης, ακρόαση φορέων στην Βουλή.

Παράλληλα, έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργου Γεωργακόπουλου, ο οποίος δήλωσε στο Pireas2day.gr:
«Όσοι βιάζονται να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΛΠ παρά την σύσσωμη αντίρρηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων με μια διαδικασία- φιάσκο στη Βουλή «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Θα συναντήσουν παλλαϊκή αντίδραση, που θα τους κάνει να ακυρώσουν τα σχέδιά τους».

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ευρεία σύσκεψη φορέων, όπου επιβεβαιώθηκε η κατηγορηματική αντίδραση όλων στα σχέδια μετατροπής του ΟΛΠ σε ιδιωτικό μονοπώλιο και συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός της δράσης τους.

Η ανακοίνωση του Ταμείου, που προκάλεσε το κύμα των αντιδράσεων αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε τους όρους της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 67% των μετοχών του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ αφού έλαβε υπόψη τα σχόλια που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους»

Pireas2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: