Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Στη Βουλή η νέα συμφωνία ΟΛΠ-Cosco για το λιμάνι του Πειραιά

Για έγκριση στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την νέα μορφή  συνεργασίας ΟΛΠ και Cosco. Η ρύθμιση που θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο, περιγράφει την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης εγκαταστάσεων του λιμένα Πειραιώς προς την κινεζική εταιρεία.
Οπως προβλέπει η υπουργική τροπολογία, μεταξύ άλλων, ο ΟΛΠ θα είναι εκείνος που θα καθορίζει τις χρεώσεις για τα πλοία που θα προσεγγίσουν τον νέο προβλήτα πετρελαιοειδών και τα λιμενικά τέλη.
Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση:
«- Καθορίζεται εκ νέου η συνολική παραχωρούμενη έκταση εγκατάστασης του Νέου Σταθμού Εμπορευμάτων.
- Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την κατασκευή και θέση σε λειτουργία τόσο της Δυτικής Πλευράς του Προβλήτα ΙΙ, όσο και του Νότιου Προβλήτα Πετρελαιοειδών. Ειδικότερα μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:
Α) Η ΟΛΠ ΑΕ θα αναθέσει και η ΑΕΑΣ θα αναλάβει το έργο της κατασκευής και θέσης σε λειτουργία του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών υπο τους όρους ειδικής σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ της ΑΕΑΣ και της ΟΛΠ ΑΕ στην οποία θα περιγραφεί αναλυτικά το σχετικό έργο με βάση τεχνική μελέτη που θα εκπονηθεί με μέριμνα του ΑΕΑΣ σύμφωνα με τα οριζόμενα
Β) η ΑΕΑΣ θα βαρύνεται με την καταβολή της δαπάνης της τεχνικής μελέτης, καθώς και της δαπάνης της κατασκευής του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων και των Η/Μ εγκαταστάσεων αυτού.
- Ορίζεται ότι τα λιμενικά τέλη και οι χρεώσεις που επιβάλλονται στα πλοία που θα προσεγγίσουν το νέο προβλήτα πετρελαιοειδών θα καθορίζονται από την ΟΛΠ ΑΕ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!!!!!!!!
ΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.