Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Νέος πρόεδρος στον ΟΛΠ ο Γιάννης Κούβαρης
 
 
Ο κ. Γιάννης Κούβαρης θα είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ μετά από την απόφαση, που έλαβε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού εγκρίνοντας την εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Εκτός του κ. Κούβαρη στο νέο ΔΣ του ΟΛΠ θα μετέχουν, μετά την απόφαση της Γ.Σ,

_ως εκτελεστικά μέλη οι κ. Σταύρος Κυραμαργιός (στην θέση του κ. Παν. Πετρουλή) και Σταμάτης Κοιλάκος και

_ως μη εκτελεστικά μέλη η συνδικαλίστρια Λία Φράγκου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιώργος Ροίδης (στενός συνεργάτης της προέδρου της Εθνικής τράπεζας Λούκας Κατσέλη), το στέλεχος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας Γ. Καστελάνος, ο κ. Στ. Δρακονταειδής (συνεργάτης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη), η δικηγόρος Ολυμπία Τσαλικίδου, που επελέγη από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ παραμένει ο κ. Αθ. Λιάγκος.

_Το ΔΣ συμπληρώνουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων Γιώργος Γεωργακόπουλος και Νίκος Γεωργίου.

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία «καυτηριάστηκε» η απουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, αποφασίστηκε ακόμα η αύξηση του μερίσματος, που θα διανεμηθεί ανά μετοχή στα 0,099 λεπτά του € από 0,036 λεπτά του €. Αυτή η αύξηση, που κρίνεται ως «λελογισμένη» θα αποφέρει στα ταμεία του κράτους περίπου 2,5 εκατομμύρια € από περίπου 900.000€.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας Γιώργος Γεωργακόπουλος υπογράμμισε την ανισότητα στον ανταγωνισμό με τα φορολογικά προνόμια, που απολαμβάνει η Cosco και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του Οργανισμού.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί πως θα βρίσκεται στη ΓΣ και θα κάνει ανακοινώσεις για τα εργασιακά, καθώς εκκρεμεί το θέμα της υπογραφής νέων ΣΣΕ.


http://pireas2day.gr/02,33,20011,00.aspx 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βιογραφικό δεν έχει ο Κούβαρης;
Δεν υπάρχει πουθενά!!!
Τι ήταν; Έχει κολλήσει κανένα ένσημο στη ζωή του;
Ήμαρτον,,,