Τρίτη 13 Απριλίου 2010

παραλογο ?


Toυ
Μηνά Τσαμόπουλου
για την εφημερίδα
Η ΑΞΙΑ
Μερική Αναδημοσίευση

Μεγάλες ανατροπές στο λιμάνι του Πειραιά, στο περιθώριο των οικονομικών εξελίξεων.
Πιο συγκεκριμένα, σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις βρίσκονται ΟΛΠ και Cosco αλλά με άλλη θεματική ατζέντα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Α" οι συζητήσεις με τους Κινέζους όσο αφορά τη συνέργιες μεταξύ των δύο πλευρών δεν προχωράνε γιατί δεν τα βρίσκουνε στις τιμές αφού ο ΟΛΠ θεωρείται ακριβός.

Για τον λόγιο αυτό άλλωστε έχουμε μπει στον Απρίλιο και είναι ακόμη στον αέρα οι συμφωνίες που υποτίθεται θα είχαν γίνει το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου!

Την ώρα όμως που το επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", βρίσκεται και ένα άλλο "καυτό" θέμα, ζωτικής σημασίας για το μέλλον του ΟΛΠ.

Ειδικότερα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε η πρόταση για την δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της Cosco η οποία θα καταθέσει προσφορά σε επικείμενη προκήρυξη για την διαχείριση του μεγαλύτερου στην Ευρώπη αποθηκευτικού χώρου- logistics που βρίσκεται στο Θριάσιο Πεδίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 51% θα το έχουν οι Κινέζοι.

Η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου (ΕΚΘΠ), στο οποίο θα συγκεντρωθεί ο τεράστιος όγκος των εμπορευματικών δραστηριοτήτων της Αττικής αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΛΠ Α.Ε. επέκτασης των δραστηριοτήτων του στον χώρο των logistics.

Η επικείμενη διακήρυξη από τον ΟΣΕ / ΕΡΓΟΣΕ των όρων της νέας σύμβασης παραχώρησης του χώρου ανάπτυξης των εργασιών logistics, απαιτεί προκειμένου ο ΟΛΠ να είναι ένας εκ των συμμετόχων στο νέο εμπορευματικό γίγνεσθαι, την άμεση ίδρυση θυγατρικής εταιρίας Συνδυασμένων Μεταφορών και Εμπορευμάτων, όπως έχει αποφασισθεί.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση των Τευχών Δημοπράτησης, προκειμένου να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα, χωρίς υποβολή και αξιολόγηση Τεχνικών Προσφορών. Σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό της Αναθέτουσας Αρχής δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Η διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας (μέχρι την ανάδειξη του Παραχωρησιούχου) εκτιμάται σε 12 - 18 μήνες από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, ενώ η έναρξη λειτουργίας του ΕΚΘΠ εκτιμάται σε 12 μήνες από την έκδοση των σχετικών αδειών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΜΙΛΑΤΕ ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΗ; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ;

ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ......

Ανώνυμος είπε...

malon de 8a ne pola ta xronia soy gia afto den mas ta eipe to somatio

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΔΙ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΕΟΥΛΙΑΑΑΑ!!