Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ένα Καράβι για τη Γάζα - Δελτίο Τύπου

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.
ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ (IDC)

DOCKWORKERS UNION
PORT OF PIRAEUS
AFFILIATED TO IDC

TEL. : +30 2104614825, +302104615721
FAX. : +30 2104611273
E-mail: dockers@otenet.gr
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ
186 48 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ
OOFFICES : ANDROUTSOU 1 & KANARI
1186 48 DRAPETSONA- PIRAEUS- GREECE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 25-5-2010 στις 14:00 απέπλευσε από το Κερατσίνι το φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» της κίνησης «Ένα Καράβι για τη Γάζα» φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Μαζί με το επιβατικό «Σφενδόνη» αποτελεί την Ελληνική συμμετοχή στον ειρηνικό στόλο που θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραηλινό κράτος. Η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει το «Ελεύθερη Μεσόγειος» αποτελείται από φάρμακα, ρούχα, αναπηρικά αμαξίδια, προκατασκευασμένους οικίσκους, οικοδομικά υλικά, ξυλεία και μηχανήματα αφαλάτωσης νερού.
Η «Ένωση Λιμενεργατών» μαζί με άλλους φορείς στήριξε το όλο εγχείρημα και οι συνάδελφοι μας προσφέρθηκαν εθελοντικά να φορτώσουν το φορτηγό με το ανθρωπιστικό υλικό. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε σ’επαφή με τους ανθρώπους της κίνησης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά και να βοηθήσουμε τη συλλογική αυτή προσπάθεια με προσωπική και εθελοντική εργασία με υλική και ηθική στήριξη. Στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής, οι Ιρλανδοί συνάδελφοι μας υιοθέτησαν το πλοίο της Ιρλανδικής συμμετοχής και οι Σουηδοί λιμενεργάτες στήριξαν την Ελληνική συμμετοχή ηθικά και υλικά στα πλαίσια του IDC (του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) στο οποίο είμαστε μέλη.
Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε και τις «γραφειοκρατικές» διαδικασίες Τελωνείου και Λιμεναρχείου, την απαγόρευση φόρτωσης που προέκυψε και άρθηκε μόλις το απόγευμα του Σαββάτου και με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η διεθνής προσπάθεια, εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη φόρτωση του φορτηγού πλοίου με προσωπική και επίπονη εργασία νυχθημερόν. Τελικά, το «Ελεύθερη Μεσόγειος» απέπλευσε γεμάτο με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τα υπόλοιπα πλοία της διεθνούς κίνησης για να σπάσει τον αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας.
Είμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα τους μέχρι το τέλος της ειρηνικής αποστολής και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανθρωπιστική προσπάθεια και καλή επιστροφή.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ελπιδα και για τους εργαζωμενους
στον ΟΛΠ υπαρχει?

Ανώνυμος είπε...

http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=14&contentid=11881


κατι φαινεται στον οριζοντα για να δουμε θα ρθει πισω η δουλεια μας

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το ΔΣ του σωματείου,βοήθησε στη φόρτωση του πλοίου για τη ΓΑΖΑ...
...Και συμβολικό,γιατί αν μας φέρετε τη ΣΣΕ που ''ψυθιρίζετε'', απ' τα κλωτσομπουνίδια που θα αρπάξετε,σας βλέπω 'μπλαστρωμένους' με ΓΑΖΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

* Τα φτηνά χέρια δίνουν ακριβό ξύλο!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλος που επιζητα την βοηθεια του Μπαμπη,Σαρμανη,ΚΛΠ μηπως ξεχνα οτι επι παντοδυναμιας και παλι του ΠΑΣΟΚ δεν ειχε γινει το σωματειο μας παρολιγον γραφειο τυπου του κομματος που σημερα κανει πως δεν μας ξερουν?
ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 1998 περασαν μεσα απο γενικη συνελευση?Τα ατομα αυτα που αναφερεσε μηπως αγορασαν και μετοχες απο τους πρωτους?
Σημερα λοιπον που τα παντα καταρεουν και που ακομα και ο ιδιος ο πρωθυπουργος μας λεει οτι εν ολιγης ειναι υπαλληλος του ΔΝΤ τουλαχιστον θα περιμενα απο ορισμενους που γραφουν εδω να εδειχναν λιγο παραπανω σοβαροτητα.

Ανώνυμος είπε...

Φτασαμε στο σημειο να κατηγορουμε το σωματειο και τους συναδελφους που φορτωσαν καροτσακια για αναπηρα παιδια στη γαζα.
Αισχος και μονο αισχος για τετοιους
κατηγορους.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,
ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΥΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ , ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ 6ΩΡΑ , ΡΕΠΟ ΚΛΠ.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΩΝ 800€.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!
ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!