Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο. Λ. Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ, 186 48 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑ
Tηλ.: 2104614825 - 2104615721 Fax : 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr



Πειραιάς, 28-9-2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών.
Στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπείες απ’ όλα τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα θα διαδηλώσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα δώσουν αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 29/9/2010 ώρα 18:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος όπως επίσης και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σ’ όλες τις πόλεις της χώρας.
Τα λιμάνια όλης της χώρας και ιδιαίτερα του Πειραιά βιώνουν ήδη την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα με τον πιο σκληρό τρόπο. Η αποικιοκρατική παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ στην κινέζικη COSCO, οι πιέσεις που ασκούν οι Κινέζοι να μην προχωρήσει ο ΟΛΠ σε υπογραφή συμβάσεων με άλλες εταιρείες που θέλουν να κάνουν χρήση του λιμανιού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, οδηγούν συνολικά το μέχρι τώρα δυναμικό και κερδοφόρο Λιμάνι του Πειραιά σε οικονομικό μαρασμό.
Το εργασιακό πλαίσιο που έχει στηθεί στην Προβλήτα ΙΙ της COSCO είναι μεσαιωνικό. Δεν υπάρχουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστική ελευθερία, συλλογικές συμβάσεις, τακτικό προσωπικό.
Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και δεν συμβαίνει σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης.
Κατόπιν αυτών, σε συμφωνία με το πλαίσιο διεκδίκησης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και των αποφάσεων της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, τρίωρης στάσης εργασίας στο Λιμάνι του Πειραιά από 7:00 έως 10:00.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΕΠ (COSCO). Μαζί θ’αντισταθούμε και θ’ανατρέψουμε την εργασιακή λαίλαπα που αυτοί βιώνουν.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ σαν θεσμικό όργανο να στηρίξει συνδικαλιστικά και αυτούς τους συναδέλφους μας.
Καλούμε την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσουν τον αντεργατικό κατήφορο και να δώσουν τέλος στο μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς της COSCO-ΣΕΠ ΑΕ στην Προβλήτα ΙΙ.
Καλούμε την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΛΠ να εφαρμόσει το πρακτικό συμφωνίας που υπογράφηκε τον περσυνό Νοέμβριο για την δημιουργία Δημόσιας Αρχής Λιμένων, την απόσυρση των απαράδεκτων ΚΥΑ που διαχωρίζουν το προσωπικό, τις εκκρεμότητες της ΣΣΕ για την εξομοίωση των νέων συναδέλφων μας
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της Ευρώπης δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ"

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_812.html

CooLis είπε...

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η άνευ προηγουμένου επίθεση που έχουμε δεχτεί μέσα στους τελευταίους μήνες δεν έχει ως στόχο την τσέπη μας, αλλά την ψυχή και πεμπτουσία της υπόστασής μας: Το φρόνημά μας, τη αίσθηση του δικαίου, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας.

Γιατί όταν στερείς κάποιον από την οικονομική του ανεξαρτησία και τον καταδικάζεις να ζει μέσα σε ένα αρρωστημένο μείγμα ενοχής και φόβου, επιτίθεσαι στην πιο πολύτιμη διάσταση της ανθρώπινής του υπόστασης.

Και δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα από κάποιον που με θέρμη υπερασπίζεται την απώλεια της ελευθερίας του, αντιμετωπίζοντας μάλιστα όλους εκείνους που τον έχουν υποδουλώσει, ως σωτήρες…

ο Αριστοτέλης – στα Ηθικά Νικομάχεια – χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: “Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει”...

Ανώνυμος είπε...

ΟΟΟΟΞΩ Η ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!

CooLis είπε...

ΠΑΡΤΕ "ΜΑΤΙ" ΕΔΩ:


http://blogarismenos-coolis.blogspot.com/2010/09/11.html

Ανώνυμος είπε...

ελα κουλακα πες μας την αληθεια, σαν τον παπαδοπουλο κανενας εε??
ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΛΕΦΤΕΣ

CooLis είπε...

...Γ.Α.Π.
Η φυσική συνέχεια του Παπαδόπουλου...

ΔΕΣ :

http://blogarismenos-coolis.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΣ

Ανώνυμος είπε...

μαγκες τι λετε θα τους ξετιναξουμε στις εκλογες θα τους παρει ολους ο χαρος ???

Ανώνυμος είπε...

Νικολακη αστο αγορι μου,το πουλακι πεταξε.
Στο Νουχουτιδη μονο πες του, τα επαναστατικα γυμνασια στον κλαδο τελειωσανε.