Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Πειραιάς 11.10.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, συνολικά στις δυνάμεις της εργασίας.

Παραβιάζει το Σύνταγμα με την κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

Οδηγεί το λιμάνι σε απαξίωση και τους εργαζόμενους σ’ αυτά στη φτώχεια.

Τα ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών & του Συνδέσμου Εποπτών-Αρχ/των ΟΛΠ εκτιμώντας την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση το δυναμικό παρόν στις πανεργατικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα στην Πανελλαδική Απεργία στις 19/10/2011.

Αποφασίζουν, επιπλέον, μέχρι τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, τις εξής κινητοποιήσεις:

• Τετάρτη12/10/2011 Στάση Εργασίας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου μέχρι τις 11 πμ και συγκέντρωση στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ.
• Δύο 24ωρες απεργίες. Η πρώτη εξ’ αυτών θα επιδιωχθεί να γίνει σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ και τα άλλα συνδικάτα στις 18.10.2011
• Επίσης, εξουσιοδοτούνται τα προεδρεία να προχωρήσουν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε δύο Στάσεις Εργασίας, καθώς και σε συγκεντρώσεις και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχ/των ΟΛΠ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα δώσουν τη μάχη για την ανατροπή της Μνημονιακής Κυβερνητικής Πολιτικής, την υπεράσπιση των Λιμανιών και των εργαζομένων σε αυτά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: