Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

pireas2day.gr

Την Τρίτη οι αποφάσεις για τη διάταξη- τορπίλη

Το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου συνεδριάζουν οι διοικήσεις της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν για να ανατρέψουν τη διάταξη-τορπίλη για τα λιμάνια.
Κάποιες από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι και σε συντονισμό με άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι τις ανησυχίες των εργαζόμενων για τις συνέπειες στη λειτουργία των λιμανιών από αυτή τη διάταξη συμμερίζονται και στελέχη των διοικήσεων των λιμανιών.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να καθοριστεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων τους για την ανατροπή της διάταξης, που προστέθηκε αιφνιδιαστικά- «χαράματα», λένε οι εργαζόμενοι- στο πολυνομοσχέδιο και ανατρέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως αποκάλυψε, από την Παρασκευή, το Pireas2Day.gr
Την Κυριακή το βράδυ, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν με δριμύτητα την κυβερνητική πολιτική και με καίρια ερωτήματα αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα, που δημιουργούνται στα λιμάνια από την διάταξη- τορπίλη, που όπως αναφέρουν θεσπίζει «διεστραμμένους μισθολογικούς κανόνες».
«Όσον αφορά τα Λιμάνια, όχι μόνο μετατρέπει το μισθό των εργαζομένων σε «αναβαθμισμένο» επίδομα ανεργίας, αλλά τα μεταχειρίζεται ως Ληξιαρχεία και τα κλείνει μετά το τέλος του πρωινού ωραρίου, ξεχνώντας ότι τα λιμάνια εξυπηρετούν βασικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες στο εμπόριο, τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα σε 24ωρη βάση», καταγγέλλουν από κοινού η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ. Και διατυπώνουν τα εξής ερωτήματα:

Τι επιδιώκει επιτέλους η κυβέρνηση? Να κλείσει τα λιμάνια, να μεταφέρει τα φορτία στους ανταγωνιστές τους και να τα παραδώσει απαξιωμένα ως οικόπεδα και scrap αντί πινακίου φακής στους επίδοξους αγοραστές?

Μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να συμφωνήσει σ’ ένα τέτοιο διαρκές έγκλημα και μάλιστα με μία διάταξη, η οποία μπήκε χαράματα στο Ν/Σ και δεν πρόλαβαν ούτε καν από το Ελεγκτικό Συνέδριο να την περάσουν?

«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, όπως όλο αυτό το διάστημα, θα βρεθούν μπροστάρηδες στους πανεργατικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της Κυβερνητικής Πολιτικής», τονίζουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφού γνωστοποιήσουν ότι θα καθοριστεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα:
«Να είναι σίγουρη η Κυβέρνηση ότι σε κάθε περίπτωση θα ανατρέψουμε τα σχέδια της και δεν θα αφήσουμε να διαλυθούν τα λιμάνια και οι εργαζόμενοι σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: