Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΥΛΕ προς Μουσουρούλη: «Αντιμετωπίζετε τα λιμάνια σαν προσωπική σας υπόθεση»






Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜ.Υ.Λ.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει επιβληθεί από την Τρόικα επιχειρεί την εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ο σχεδιασμός για τα Λιμάνια δεν υπακούει σε κανένα συγκροτημένο σχέδιο λιμενικής πολιτικής, αλλά πολιτικής να ξεπουλήσουμε ότι ενδιαφέρει τους δήθεν επενδυτές.

Σ’ αυτά τα πλαίσια κινήθηκε η εκχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ στην COSCO.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η εν κρυπτώ και χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση μεταφορά όλων των μετοχών των Λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η σημερινή ημερίδα – ή όπως αλλιώς την ονομάσουν – που διοργάνωσε ο ΥΕΝ, χωρίς τη συμμετοχή κανενός φορέα από την κοινωνία των Λιμανιών, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και φυσικά των εργαζομένων στα Λιμάνια.

Ιδιαίτερα η τελευταία αυτή προκλητική ενέργεια του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας δείχνει ότι αντιμετωπίζει τα Λιμάνια ως τελείως προσωπική του υπόθεση, ενώ τη μόνη λιμενική πολιτική που έχει σκοπό να υπηρετήσει είναι οι εντολές της Τρόικας, των Δανειστών και των ποικιλόμορφων κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Δηλώνουμε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στη Κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τετελεσμένα, ιδιαίτερα όταν διακυβεύεται η τύχη χιλιάδων εργαζομένων στα Λιμάνια.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και σ’ αυτές τις προκλήσεις θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις με τεκμηρίωση και αγωνιστική δράση, υπερασπιζόμενοι τον ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα και δημόσιο έλεγχο των Λιμανιών, την εργασιακή συνέχεια όλων των εργαζομένων στα Λιμάνια, στα πλαίσια των Κανονισμών Εργασίας και των ΣΣΕ.»
marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: