Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Απαράδεκτο το αίτημα της ΣΕΠ για μείωση»


«Οικονομικά και πολιτικά απαράδεκτη«Οικονομικά και πολιτικά απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  Νίκος Χουντής την πρόταση της Cosco προς τον ΟΛΠ για κατάργηση της συμβατικής υποχρέωσής της να καταβάλλει κάθε χρόνο ελάχιστο εγγυημένο τίμημα.

Παράλληλα, για το θέμα, που αποκάλυψε το Pireas2day.gr (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) ο κ. Χουντής επεσήμανε ότιενδεχόμενη υιοθέτησή της μπορεί να συνιστά και ασυμβίβαστη με την κοινοτική νομοθεσία, κρατική ενίσχυση.

Μάλιστα σε ερώτηση, που κατέθεσε ο ίδιος στην Κομισιόν αφού γνωστοποιεί το αίτημα της Cosco, καλεί την Επιτροπή να αποφανθεί αν «Τυχόν υιοθέτηση του αιτήματος θα μπορούσε να συνιστά ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση», αφού το ελάχιστο εγγυημένο τίμημα αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της σύμβασης παραχώρησης.

Η ερώτηση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:

«Η εταιρία Cosco, μέσω της θυγατρικής της ΣΕΠ Α.Ε., ζητά την τροποποίηση των όρων σύμβασης παραχώρησης του προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, την οποία είχε συνάψει με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) το 2008.

Με τη σύμβαση αυτή, η Cosco δεσμεύεται κάθε χρόνο, πέραν της επιβολής του ενοικίου να καταβάλλει στον ΟΛΠ και ελάχιστο εγγυημένο τίμημα, το οποίο θα μεταβάλλεται ανάλογα με την δραστηριότητα που θα παρουσιάζει το λιμάνι κάθε χρόνο. Είναι γνωστό μάλιστα, πως το 2012 η Cosco διακίνησε περίπου 2 εκατομμύρια κοντέινερ, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο που ήταν 1,4 εκατομμύρια, ενώ για το 2013 προβλέπεται αύξηση της διακίνησης σε 2,5 εκατομμύρια κοντέινερ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η εταιρία Cosco, ζήτησε από την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), την κατάργηση της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος.

Ερωτάται η Επιτροπή:
Πώς σχολιάζει το αίτημα της Cosco προς τον ΟΛΠ για τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης στην κατεύθυνση κατάργησης ή ενδεχομένως περιορισμού της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος;
Τυχόν υιοθέτησή του θα μπορούσε να συνιστά ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση;»


Pireas2Day.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και το αίτημα θα γίνει δεκτό, και την προβλήτα 1 θα παραχωρήσουν, και ότι θέλουν θα κάνουν..... Εμείς οι εργαζόμενοι ας περιμένουμε τους συνδικαλιστές να μας σώσουν, μεχρι τότε βουρ στις αργίες και στα διπλά μεροκάματα

Ανώνυμος είπε...

Χοντρουλη προ.. ετσι οπως σε πανε αυτες θα σου κοψουν και το μουστακι κανε κατι,κουνησου,ξυπνα...

Ανώνυμος είπε...

αστο συναδελφε μια χαρα τα πανε τοσο καλα που θα διαλυσουν την φορτωεκφορτωση απο μονοι τους

Ανώνυμος είπε...

Πολλα σχολια διαγραφεται τη γινεται σας μαλωνει κανεις;;εδω γινεται πανικος απο απαγορευσεις,κομενα μουστακια,τσιπουρακι stop,φαι stop,επισκεψεις stop,συγκεντρωσεις ανω τον τριων stop,ΕΕΕΕΕ ΟΧΙ να μας φιμωσουν κιολας.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ? ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ?
ΧΑΛΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ 3Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ. 750 ΕΥΡΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ