Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση συνδικαλιστών στην ΣΕΠ


Συνδικαλιστική παρέμβαση πραγματοποιούν στις 6.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αντιπροσωπεία των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας(ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Σκοπός της παρέμβασης του κλιμακίου των συνδικαλιστών είναι να συναντηθούν με τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο χώρο, να συζητήσουν για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Εξάλλου στις 10.30 σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με βασικό θέμα συζήτησης την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίση του ΟΛΠ απο την κυβέρνηση αλλά και τον "φιλικό διακανονισμό" που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco για την επέκταση των Κινέζων στο δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ.

Γύρω στις 12 η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου πιθανότατα θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του κόμματος και θα συζητήσουν τα ίδια θέματα.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο των επαφών των εργαζομένων στα λιμάνια, με τα κόμματα, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει απο τον Σεπτέμβριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τ΄ ολότελα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ(ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSCO).ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ ΣΑΣ?ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι πολλα μπορειτε να κανετε αρκει ναδειξετε δοντια. αν δεν βρεξεις κωλο ψαρι δεν τρως ελεγαν παλια. εσυ ποσες φορες εχεις ερθει σε επαφη με σωματεια να συζητησεις για τυχον ενεργειες που μπορεις να κανεις; γνωριζεις οτι υπαρχει νομοθεσια που σε προστατευει; γνωριζεις οτι αυτο που κανουν οι εργοδοτες σου ειναι παρανομο; εχεις ψαξει αν υπαρχει φορεας που να μπορει να σε καλυψει; αν το μωρο δεν κλαψει δεν το ταιζει η μανα του......... και ολοι εμεις για να φτασουμε καπου δεν φτασαμε γιατι μας τα εδωσαν καποιοι, ουτε περιμεναμε απο αλλους να κανουν για εμας. ματωσαμε. και τελειωνοντας για να γνωριζεις κατι ακομα, η ανεχτηκοτητα και η απαθεια που δειχνετε ολοι εσεις κανει κακο και σε μας