Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ

«Eμφύλιος» για την Cosco

Με το ΤΑΙΠΕΔ να αμφισβητεί ανοιχτά τον «φιλικό διακανονισμό» ΟΛΠ-Cosco, συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του ΟΛΠ για την έγκρισή του και την αποστολή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  Η ΟΜΥΛΕ ετοιμάζεται να στείλει στην Ε.Ε. νέα στοιχεία για τη συμφωνία Cosco-ΟΛΠ .

Εν μέσω της σοβαρής αμφισβήτησης του «φιλικού διακανονισμού» ΟΛΠ-Cosco από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αυτή εξάλλου εκδηλώθηκε και με την παραίτηση της εκπροσώπου του Ταμείου στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. του Οργανισμού για να αποφασίσει την «έγκριση του φιλικού διακανονισμού για την εκ νέου υποβολή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο». Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κων. Μανιατόπουλος όρισε αντικαταστάτη της παραιτηθείσας Ελισσάβετ Αργυροπούλου τον project manager Αθανάσιο Λιάγκο.
Κατά πάσα πιθανότητα το Δ.Σ. του ΟΛΠ θα αποφασίσει σήμερα κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την εκ νέου αποστολή του τελικού κειμένου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι το κείμενο της συμφωνίας είχε διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά επέστρεψε στον ΟΛΠ τον περασμένο Μάρτιο για να υπάρξει απόφαση του Δ.Σ. Από τότε εισήχθη αρκετές φορές στο Δ.Σ., αλλά δεν συζητήθηκε με παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ. Η τελευταία αναβολή ήταν στις 13 Ιουνίου. Ωστόσο όποια εξέλιξη κι αν υπάρξει σήμερα, η τελική απόφαση για έγκριση της συμφωνίας, που προβλέπει την κατασκευή του δυτικού μέρους της προβλήτας ΙΙΙ, θα ληφθεί από τη Βουλή και αφού πρώτα λάβει την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί και του παρασκηνίου που εξελίσσεται πίσω από την υπόθεση του «φιλικού διακανονισμού» ΟΛΠ-Cosco, είναι το επικοινωνιακό μπαράζ που επιχειρείται από την κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η εκκρεμότητα που υπήρχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε, πως το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνεί και ότι όλα βαίνουν καλώς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουλίου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: