Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Καθυστερούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ -Μετατίθενται για τις 6 Μαρτίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ:EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ:EUROKINISSI

-A +A
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως είναι η αιτία που θα καθυστερήσει η πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς η οριστική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προσδιορίστηκε την Παρασκευή για τις 6 Μαρτίου, όταν και το πολιτικό τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.
Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα και πριν από την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε υποστηρίξει στο περίφημο e-mail που απέστειλε στην Τρόικα, ότι για όλες τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι εκείνες των μεγάλων λιμένων της χώρας (ΟΛΠ/ΟΛΘ), των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων (Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ) κ.ά., οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έλευση του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
Τελικά όμως, το θολό πολιτικό τοπίο, θα επιφέρει καθυστέρηση.
Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή ο φιλικός διακανονισμός του ΟΛΠ με την Cosco. Η έγκριση αυτή, αν και δεν είναι ακατόρθωτη, θεωρείται δύσκολη στην παρούσα περίοδο μέχρι 29 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι θα δίνονταν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές η νέα συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ, η οποία θα συμπεριελάμβανε τις τελευταίες τροποποιήσεις του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-Cosco, αυτό δεν είχε συμβεί μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και δεν φαίνεται να συμβαίνει σύντομα.

Πηγή: Καθυστερούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ -Μετατίθενται για τις 6 Μαρτίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182759/kathysteroyn-oi-desmeytikes-prosfores-gia-ton-olp-metatithentai-gia-tis-6-martioy#ixzz3LxkBTFmu

Δεν υπάρχουν σχόλια: