Τετάρτη 15 Απριλίου 2015


Θ.Δρίτσας για ΟΛΠ: Αι συνθήκαι ήλλαξαν…Με αναφορά σε φράση του Κάρολου Μάρξ απάντησε ο Θοδωρής Δρίτσας σε ερώτηση του Portnet σχετικά με τον διαγωνισμό και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών της Ελλάδας. «Οι προλετάριοι αγωνίζονται για την αλλαγή του κόσμου σε συνθήκες για τις οποίες κανείς δεν τους ρώτησε» έγραψε ο «θείος» Κάρολος, όπως υπενθύμισε πάνω-κάτω ο υπουργός Ναυτιλίας.
Το δόγμα «δεν πουλάμε τα λιμάνια, αυτά θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», είχε επαναλάβει νωρίτερα στην πρώτη συνέντευξή του σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο Θ.Δρίτσας υποστήριξε ότι αποτελεί μύθευμα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ελκύουν στελέχη της κυβέρνησης. Υποστήριξε δε ότι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη (για τον οποίο μίλησε και εκ μέρους του), αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς Γ.Σταθάκη και Γ.Βαρουφάκη και φυσικά τον ίδιο, όλοι έχουν την ίδια αντίληψη: Το Δημόσιο πρέπει να έχει τον κυρίαρχο λόγο στη λειτουργία των λιμένων.
Έκανε δε μια ξεχωριστή αναφορά στη γνωστή ρήση του Κάρολου Μαρξ, προσθέτοντας : Η ζωή, η εξέλιξη των πραγμάτων δε σε ρωτάει, σου επιβάλλει αμείλικτα τις νέες συνθήκες.
Ο Θ.Δρίτσας, μιλώντας και εξ ονόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, διευκρινίζοντας επιπλέον (όπως είπε εξ ονόματός του μπορεί να μιλήσει ) τις δηλώσεις του στην Κίνα, υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει βρεθεί φόρμουλα για το τελικό μοντέλο διοίκησης και αξιοποίησης των λιμανιών. Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τα δεδομένα επιβάλλουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και τότε, το ευρύτερο Δημόσιο (κράτος, αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια) μπορεί και πρέπει να έχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.


http://www.portnet.gr/main-article/1646-th-dritsas-gia-olp-ai-synthykai-hllaksan.html 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...θα `ρθει ο καιρός που θα φανούν οι κήρυκες
κι όχι μονάχα ψεύτες και ρουφιάνοι"
(ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ)

Κρίμα κ. Δρίτσα
"Άχ πούσουν νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος"
(Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ αυτό...)

Ανώνυμος είπε...

http://www.theseanation.gr/%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD/%CE%BD%CE%B5%CE%B1/29116-%C2%AB%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%80
Καλημέρα κ. Δρίτσα...
"...Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις." (Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ)
Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή είσαι "καλλιεργημένος"

Ανώνυμος είπε...

Αι συνθήκαι ήλλαξαν...
Αι κυβισθήσεις εξακολουθούν.-