Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με τη σύμβαση εργασίας

Συνάντηση της ΟΜΥΛΕ με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την ερχόμενη Δευτέρα

Συνάντηση της ΟΜΥΛΕ με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την ερχόμενη Δευτέρα
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την απαίτηση του Ταμείου το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ για τη διετία 2015-2017 να συμφωνηθεί με το νέο ΔΣ του Οργανισμού που θα προκύψει από την γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου.

Πάντως, η ΟΜΥΛΕ ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΟΛΠ φέρεται να δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων.

Η ΟΜΥΛΕ ενημέρωσε για το θέμα της σύμβασης και τον υπουργό Εργασίας Π.Σκουρλέτη, ο οποίος
δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Στις 22 Ιουνίου η γενική συνέλευση του ΟΛΠ

Η πρόταση παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη, και το θέμα σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων για τη διετία 2015-2017 χωρίς λήψη σχετικής απόφασης, εξετάστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.

Από το συμβούλιο απουσίασε το μέλος Θάνος Λιάγκος, ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του Ταμείου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανακοινώθηκε και επισήμως το αίτημα αναβολής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα αρχίσει μεν αύριο 13.06.2015, αλλά θα διακοπεί και θα συνεχισθεί για όλα τα θέματα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, στη Πλατεία Συντάγματος.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε επιστολή του έχει εκφράσει την επιθυμία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα προκύψει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να συζητήσει και να συμφωνήσει το θέμα της συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του ΟΛΠ.