Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Στην Ελλάδα την ανικανότητα διοίκησης από τους κυβερνώντες τη "λύνουμε" με ιδιωτικοποιήσεις.

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ: Και επίσημα στην Fraport τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια (έγγραφο)
Στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel πέρασαν και επίσημα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.
Το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε στις 13 Αυγούστου την πρώτη ιδιωτικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στη εταιρεία. Tο τίμημα ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ.
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ' έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης.
Η κοινοπραξία έχει δεσμευθεί για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: