Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

«Ανυποχώρητοι» δηλώνουν οι λιμενεργάτες


EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Για 12η μέρα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στα δυο εμπορικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι. Με νέα τους ανακοίνωση τη Δευτέρα δηλώνουν «ανυποχώρητοι» καθώς όπως τονίζουν μέλημά τους είναι να υπερασπίσουν την εργασιακή τους θέση και την προοπτική.
Τα τρία Σωματεία (ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών και Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών) κάνουν γνωστό ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σε αυτή την κινητοποίηση έχουν καλέσει τους παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους.
Ξεκαθαρίζουν ότι «ο αγώνας, που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας, είναι αγώνας γα την εργασιακή επιβίωση στο νέο περιβάλλον και για την ανάδειξη των επιπτώσεων από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που πλέον έχει πάρει γενικευμένη μορφή».
Διεκδικούν, όπως αναφέρουν, «κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι με μισόλογα και στρουθοκαμηλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της».
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι στις συναντήσεις που έχουν κάνει αυτές τις μέρες για το θέμα των εργασιακών σχέσεων με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας ενώ οι υπουργοί αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εργασιακή συνέχεια στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει μετά την πώληση του ΟΛΠ και ΟΛΘ και παραδέχονται, με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι χρειάζεται θωράκιση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου, ωστόσο δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, τόσο για τον ΟΛΠ, όσο και για τον ΟΛΘ. Απεναντίας, υποχωρούν μέρα με την ημέρα και σε κάθε πρόταση και σε κάθε λύση που τους δίνουν επιφυλάσσονται να απαντήσουν και ποτέ δεν δίνουν ουσιαστική απάντηση. Παράλληλα σε αυτές τις συναντήσεις διαπίστωσαν ότι προσπερνιούνται, χωρίς να αντιμετωπίζονται, βασικά ζητήματα και εκκρεμότητες της σύμβασης παραχώρησης.
Επισημαίνουν επίσης ότι από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το ξεπούλημα των λιμανιών για την οικονομία, τις πόλεις και τις εργασιακές σχέσεις.
Ωστόσο η κυβέρνηση, «επιδεικνύοντας χαρακτήρα υποτέλειας προς τις απαιτήσεις της COSCO, προχωρά άρον – άρον στην πώληση του ΟΛΠ, παρακάμπτοντας κάθε έννοια νομικών της υποχρεώσεων. Στην εξώδικη επιστολή μας, σχετικά με την νομιμότητα της ΓΣ/ΟΛΠ, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Προδικάζουν ως θετική την απάντηση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και απαντούν με ''βοναπαρτικό'' τρόπο, ότι δεν χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος για τη Σύμβαση Παραχώρησης, όταν υπάρχουν τοποθετήσεις κορυφαίων νομικών, ότι αυτό απαιτείται» τονίζουν.

http://www.efsyn.gr/arthro/anypohoritoi-dilonoyn-oi-limenergates 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν το σωματείο πάει στην συνέλευση του ολπ υπο απεργία ,έχει το ίδιο το σωματείο γράψει τον επικήδειο του.
Το λιμάνι έχει πουληθεί για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα .
Υπο γενική απεργία οι αποφάσεις που ( θίγουν )τους εργαζομένους θα ληφθούν πολύ πιό εύκολα

Ανώνυμος είπε...


Ζητήστε απο τα αφεντικά σας στην απεργία (γεωργιου) να δουλέψετε αύριο και θα δεις πως θα αντιδράσουν.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά να ρωτήσω που είναι ακριβώς η γ αποθήκη του ολπ (TIR φορτία) στο σχιστό που είναι η είσοδος???? ευχαριστώ

oceanos είπε...

Λ. Δημοκρατίας 2 στενά μετά το Σκλαβενίτη (το πρώτο στενό έχει φανάρι και το BARAGGA)
δεξιά.Νομίζω έχει και ταμπέλα νεκροταφείο σχιστού.Μόλις στρίψεις στα 50 μέτρα είναι η πύλη.