Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ολα κανονισμενα

Τι απαντά ο Ν. Αναστασόπουλος στον Γ. Μίχα
Submitted by admin on Wed, 16/09/2009 - 18:10. ΛΙΜΑΝΙΑ

Άμεση είναι η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ κ. Νίκου Αναστασόπουλου στην επιστολή του Γιάνν Μίχα. Η απάντηση έχει ως εξής: " Όπως σας είναι γνωστό η μεταξύ ΟΛΠ & Cosco Pacific Ltd υπογραφείσα Σύμβαση Παραχώρησης τμήματος της εκμετάλλευσης του ΣΕΜΠΟ κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων με τον Ν.3755/09 και συνεπώς αποτελεί νόμο του Κράτους.Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 3.1., με τίτλο «Θέση της Σύμβασης σε ισχύ», της εν λόγω Σύμβασης, η τελευταία έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, συγκεκριμένα από τις 6 Αυγούστου 2009, οπότε εκπληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εκ του ανωτέρω άρθρου προϋποθέσεις. Είναι σαφές ότι έκτοτε η Σύμβαση είναι εν ισχύ και υλοποιείται, γεγονός που συνεπάγεται ότι η μη τήρηση των όρων αυτής από τα συμβαλλόμενα μέρη, επισύρει τις νόμιμες διεκδικήσεις από το προσβαλλόμενο μέρος για καταβολή ρητρών, αποζημιώσεων και λοιπών απαιτήσεων, όπως προβλέπονται τόσο από την ίδια την Σύμβαση, όσο και από τον Αστικό Κώδικα.
Επίσης στο άρθρο 3.2. της Σύμβασης με τίτλο «Παράδοση ΣΕΜΠΟ-Έναρξη Παραχώρησης»,ορίζεται ότι κατά το διάστημα από τις 6-8-2009, που η Σύμβαση ετέθη σε ισχύ, μέχρι το αργότερο την 30η Σεπτεμβρίου 2009 θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη στο Παράρτημα 7 διαδικασία παράδοσης από τον ΟΛΠ και παραλαβής από την παραχωρησιούχο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων & εξοπλισμού του ΣΕΜΠΟ, που εμπίπτουν στο αντικείμενο παραχώρησης. Παράταση αυτής της καταληκτικής ημερομηνίας είναι πιθανή εφόσον δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΟΛΠ, άλλως, σε περίπτωση καθυστέρησης, επαπειλούνται απαιτήσεις σε βάρος του ΟΛΠ.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές, ότι η εκ μέρους σας προτεινόμενη ενέργεια, οδηγεί αφενός σε παράβαση Νόμου του Κράτους και αφετέρου σε παραβίαση όρων ισχύουσας σύμβασης με ότι τούτο συνεπάγεται.
Ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ δεν είναι δυνατό να ενεργήσω παραβαίνοντας τους νόμους του Κράτους και επί πλέον οφείλω να προστατεύσω την εταιρεία από κάθε διεκδίκηση, ιδιαίτερα όταν είναι δυνατό να επιφέρει σε αυτή ανεπανόρθωτη υλική αλλά και ηθική βλάβη.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ DIMOYVA



ΑΠΟ ΤΟ Greek Shipping News

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ Ο ΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΛΕΣΕ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ ΠΟΣΟ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ?
ΘΑ ΠΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ, ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ?
ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ
ΚΑΘΗΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΖΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙ ΕΞΙ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε φιλε μου και εδω δεν ειχαν 100 ψωρο εκκατο μυρια για αναπτυξη του ΟΛΠ

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Οι "νόμοι" που εφευρίσκουν και ψηφίζουν οι κάθε φουρνιάς διερχόμενοι πολιτικοί προκειμένου όχι το δημόσιο όφελος αλλά το συμφέρον της τσέπης τους, αυτοί οι νόμοι αλλάζουν κε διευθύνοντα.
Μη θαρρείτε πως έχετε να κάνετε με τους αγράμματους φουκαράδες που τους κάνατε ως χτες ζάφτι με μια χούφτα ψίχουλα. Στο λιμάνι πλέον υπάρχει μια νέα γενιά επαναστατών κι όχι δούλων όπως ίσως θα θέλατε.
Οψόμεθα...
Συνάδελφοι,
τίποτα δεν έχει τελειώσει,
τίποτα δεν είναι οριστικό!
Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει
η δουλειά στα χέρια αυτών που την παράγουν. ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!